Monday, October 24, 2011

saya tak janji selamanya ada untuk awak... tapi saya berjanji untuk sentiasa berada disisi awak~~




korang faham x ungkapan ni?

mari kita pendekkan cerita....

sepasang kekasih...
Aloi dan Nurul...

Nurul jenis yang selalu sangat call dan mesej Aloi..
sebab apa?
sebab dia jauh ngan Aloi...
dan cara yang paling efisyen untuk merasakan dekat dengan Aloi ialah dengan sentiasa MENGHUBUNGI Aloi...
****adakah cara tu salah?
mungkin lah kot, bagi pada yang berbeza pandangan dan pendapat~~~

mungkin ada yang kata ;- 
~ eh Nurul, apadahal...ko layan je lah orang lain... Aloi tu, kalau mesej ke call ke barulah kau layan..
~ eh Nurul, kau x yah lah dok call ngan mesej Aloi, bukan dia nk layan kau pun...
~ eh Nurul, drpd bazirkan krdt topap tu, meh lah share kredit ngan aku...

dalam cerita lain.. Aloi macam biasa...
dengan cara dia...
malas nk layan panggilan dan mesej Nurul...

dan~
dalam satu situasi yang lain, Nurul sentiasa mencuba untuk menghubungi Aloi..
agar Aloi dapat merasakan bahawa Nurul sentiasa ada untuknya...
sehari, seminggu sebulan...
barulah Aloi menjawab panggilan Nurul...
ketika itu, riang gembiralah Nurul apabila dpt mendengar suara pujaan hati~~
***mesti ada yg tertanya2, apa punya lah Nurul ni, bengap ke apa... sebulan kot, baru nk jawab phone..
lantaklah kat Nurul tu...sebab ni cerita dia... <hahahahaha..>
oke2, sambung cerita~

then lepas tu Aloi kembali mendiamkan diri...
meneruskan rentak yang biasa yang dilukan sebelum2 ini...

dan Nurul... dengan rutin hariannya, mencuba untuk menghubungi Aloi...
dan sentiasa menghantar mesej kepada Aloi....

dan suatu masa~~~~~
di saat selepas selesai menunaikan solat maghrib, Aloi baru tersedar yang Nurul dan 3 hari tak menghubungi dia...
dan disitu, Aloi pun mendail no Nurul...
tutt tutt tutttt~~~
HELLO~~~~ < suara Nurul kedengara..>

dan mereka berbual mesra sehingga malam melabuhkan tirai....

dan keesokkannya pula Aloi telah menjadi ringan tulang untuk menghubungi Nurul yang jauh dimata memandangkan Aloi time tu memang bosan giler giler giler...
dalam kebosanan barulah mencari Nurul untuk menghilangkan bosan tu...
dan~~~~
Nurul sentiasa ada untuk menemani Aloi 

dan tiga hari kemudian...Aloi mendiamkan diri...
dan seperti biasa dengan rutin biasa...
hanya memandang skrin phone tanpa menekan butang hijau apabila Nurul menelifon...
hanya membaca mesej2 yang dihantar Nurul tanpa mem REPLY mesej tersebut...

seminggu duaminggu...
dan masuk ke tiga minggu yg seterusnya...
Nurul dah 2 hari tidak menghubungi Aloi...
dan ketika itu, sebelum Aloi memejamkan ...
tutt tuttt < bunyi mesej....~>

"Nurul koma di Hospital Tunku Rahimah Klang..."

pappppppppppp~~~ tidak semena2, masa tu, Aloi merasakan mukanya panas dan panas dan panas...~~~~

dan....
sehari selepas Aloi melawat Nurul, Nurul telah pergi untuk selamanya...

dan hari2 sepi Aloi kerana tiada call dan mesej seperti hari2 yang sebelum2 ini~~~~~


then~~~
itulah ungkapan yang Nurul biasa ungkapkan~~
"saya tak janji selamanya ada untuk awak... tapi saya berjanji untuk sentiasa berada disisi awak~~"
nurul _ cintaALOI







6 comments:

mr.kylephytrie said...

adoyaiii..."....tapi saya berjanji untuk sentiasa berada disisi awak bila bila diperlukan...." hehehehe

Penyu said...

ahhh.. gambar tu seram ohh

spywriter said...

mr.kylephytrie = wahhh....hihihi...
bila2 ek??? bila ek? hahahahha =P

spywriter said...

Penyu = hahahhaa....seram ke? xlah...meh try meh... ^_^

LynnDamya said...

sy pon pernah buat macam ni dulu, haha...tapi skg dah tak lagi, sbb hubungan cinta jarak dekat..hihi

spywriter said...

LynnDamya = syokkknyerrr dah ada cinta jarak dekat... ^_^
semoga berkekalan dunia akhirat...amiinnnnnnnnnnnnn ^_^