Tuesday, October 18, 2011

KELAR BAYI: AKU PUNYA PENDAPAT

ASSALAMULAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA…

Aku taw ramai sekarang yang dok mengata macam2 kat budak pompuan yang kelar2 baby tu…

ada yang cakap napa tak tunjuk sekali muka pompuan tu..

ada yang cakap “eh, ada ke manusia mcm ni”

ada yang cakap “tu lah dah SEDAP2 last2 ko nk bunuh baby tu”

FIRSTLY aku taw berita yang menyayat hati tu melalui page2 yang aku join..
Memang sedih..
Giler sedih..
Dan paling sedih CARA BAGAIMANA BABY TU WUJUD
Sah2 budak tu dah buat salah.. for sure dia menghadapi tekanan perasaan..
dan paling sentap LELAKI tu plak suka suki tak nak BERTANGGUNGJAWAB
so, bayangkan … pompuan tu dah lah melahirkan BABY dgn cara yang TAK SEMPURNA..
dan SUDAH PASTI…
ada kesan yang POMPUAN TU ALAMI…

"MEROYAN…."

Korang pernah dengar perkataann tu?
BAHAYA KOT MANUSIA MENGALAMI SIMPTOM “MEROYAN”
Banyak perkara yang TAK TERJANGKAU DEK PEMIKIRAN BIASA akan BERLAKU…
Pasti kes seperti KELAR BAYI ni boleh berlaku…
Apa yang penting? Peranan orang sekeliling…
Berdasarkan sumber yang aku baca..
GURU LELAKI BERASA CURIGA KERANA PELAJAR PEREMPUAN TERSEBUT TIDAK HADIR KE KELAS LALU PERGI KE BILIK PELAJAR TERSEBUT..
Andaikan apa yang aku baca ni betul…
Dalam hati aku
“kenapa guru lelaki leh ada perasaan CURIGA? Adakah dia CURIGA bahawa pelajar tersebut akan melakukan perkara tidak sepatutnya atau adakah CIKGU TU TAHU BAHAWA PELAJAR PEREMPUAN ITU MENGANDUNG?”
Kalau tahu, mana peranan yang dorang buat?
Then np sampai leh jadik macam ni..
Dah mcm ni nk kecoh-kecoh sana sini…daripada benda yang orang tak tahu dah heboh 1 Malaysia..
Darpd aib yang dialami tu tak diketahui…
Habis dah AIB tu dijaja sana sini…
Aku simpati dgn apa yang menimpa PELAJAR TERSEBUT…
Umur 16 tahun? Dalam usia mentah dah tanggung segala bagai bebanan …
Dari mana wujudnya baby tu, tak payah lah aku nk terangkan satu persatu kat sini..
Korang sure2 taw kan, mcm ne leh wujud…
So, tu biarlah antara mereka dan MAHA PENCIPTA
Sebagai manusia, baik kita fikirkan bagaimana nak elakkan benda ni berlaku kat diri sendiri, kat adik beradik, kat kaum kerabat, kat sedara seislam kita…
Bukan dengan MENCERCA, MEMAKI HAMUN, MENGHERDIK,
Yelah..sebab ntah2 yang CAKAP BESAR tu YANG KECOH2 sgt tu LEBIH KURANG je..

SO COUPLE TU BIARLAH BERPADA2…
YANG LELAKI TAK PAYAH TEST POWER SEBELUM MASANYA
YANG PEREMPUAN TAK PAYAH MENGODA SEBELUM MASANYA…

So, fungsi kita bantulah siapa2 yang teraniya tu…
Maksud aku, yang ditimpa MUSIBAH…
Jangan diherdik, kerana mereka telah DIKURNIAKAN DUGAAN
Dan ingat, dugaan tu datang kerana banyak faktor… (nk taw faktor, baik korang search lah sendri, t aku cakap lebih2 kata aku ni ustazah lak , hahahahah)
So,aku rasa kita punya TANGGUNGJAWAB yang sama2 perlu dipikul…
Berfikirlah semasa orang lain sedang NYENYAK tidur…






BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di sini, semalam.

Kejadian menggemparkan itu berlaku kira-kira jam 7.40 pagi dan pelajar tingkatan empat terbabit dikatakan melahirkan bayi cukup sifat sebelum dia mengelar bayinya yang masih hidup itu dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter.

Sumber berkata, sebelum kejadian, pelajar terbabit dikatakan gagal hadir ke kelas sehingga menimbulkan rasa curiga seorang guru lelaki berusia 41 tahun yang kemudian ke bilik asramanya.

Menurutnya, sebaik tiba di bilik pelajar berkenaan, guru itu terkejut apabila mendapati satu mayat bayi perempuan cukup sifat berlumuran darah di atas lantai berhampiran katil suspek






6 comments:

mr.kylephytrie said...

tak sanggup nak tgk.....berbaur2 perasaan ni nak berkata2....dalam dunia moden skrg ni mental kene kuat diselang iman....kalau iman tak kuat mental kene kuat....

nazira said...

ngeri la tgk baby tu.. cm ner yek perasaan mak dia mse kelar tu... hmm.. binatang pn syg kn anak..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

LynnDamya said...

damn ! baby tu dah cukup sifat, normal semua..Ya Allah tergamak dia buat mcm tu..astagfirullah al'azim..

spywriter said...

nazira = payah nk gtaw kan... sebab hanya dia yang mengalami masalah jiwa tu...

spywriter said...

LynnDamya = moga2 kita semua mendapat hidayah dr ALLAH s.w.t..

spywriter said...

mr.kylephytrie = iman dan iman dan iman...
tingkatkan itu.. ^_^