Saturday, February 18, 2012

BLOGGER JADIK SIFOO ..

banyak betul blogger yang rajin share ilmu kat blog mereka..
dan macam cik lyana..
memang x leh nk jadik sifoo lagi..
sebab..
agak baru berjinak-jinak dalam dunia blogger ni..
just..
kalau orang mintak tolong sikit tu, boleh lah kalau nak tolong tolong...

dan dalam masa ini...
banyak jugak blog yang cik lyana melawat
menyediakan 
tuto yang boleh dipelajari
dan
cik lyana nak mengucapkan
ribuan terima kasih kepada
satu blog yang best ni..
iaitu...

sebab..
cik lyana banyak mengimprove kan blog ni
melalui 
tuto
yang disediakan oleh cik tom..
dan paling best...
bila cik tom...
sudi nak comment kat 
entry yang cik lyana buat..



melalui entry..


jadik...
kepada new bie..
kalau korang nk tuto-tuto best..
singgah lah ke blog



pssttt== cik lyana nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada cik tom... =) jasamu dikenang.. =)))

Friday, February 17, 2012

TIMBANG BERAT berapa KILO????


ASSALAMUALAIKUM..
kepada readers 

sekarang cik lyana rasa nak buat satu perkara yang sangat musykill...
yang sangat macam perlu untuk korang buat..
mmmm....
yeahhhh...
try kira berapa berat blog korang???
ni...sebab..bila nk BG...
cik lyana yang ngah rajin rajin...
tibe3 jadik jammed..
sebab nk load blog korang tu..kemain lamanya...
mmmm....

ok.
kalau nak check ..
meh pergi ke link ni..


then leh tgk macam ne speed blog korang tu...


ok....
kalau berat sangat memang ada beberapa benda nk buang ni...
dengan saiz 139.98KB kelajuan 0.33 load time...
agak3 berat x ni???
hahahhaa....





Saturday, February 4, 2012

MULUT MACAM LONGKANG???

PLEASE...
KALAU SESIAPA RASA NAK JADIK MULUT MACAM LONGKANG
JANGAN NAK TRY 
KELONGKANGAN ANDA DIHADAPAN CIK LYANA..

SEBAB...
setiap kelongkangan anda itu
akan dibalas dengan
DETTOL
SEGALA BAGAI PENCUCI TANDAS
SEGALA BAGAI PENCUCI LONGKANG
SEGALA BAGAI PENCUCI LOJI
SEMUA SEMUA LAH..

hehehe...sebab..orang pesan ...
kalau orang LONGKANG ngan kita..
kita balas dengan PERFUME...
PASTI orang tu...
diam TAK berkata-kata...

ok guys...
see u next time..

****gunalah pencuci tandas yang sesuai dengan bau untuk menyah bau busuk itu...
****opssssss~




SEGALA BAGAI PEWANGI
UNTUK SI MULUT
LONGKANG
^_^



SALAM MAULIDUR RASUL ...





selawat dan salam kepada junjungan besar kita Nabi 

Muhammad s.a.w.... 


alunan selawat memecahkan kesunyian malam dan getaran 


jiwa berbisik bahawa DIRI INI MERINDUIMU WAHAI 


KEKASIH ALLAH...... :')


she is AG ^_^



Haaa…siapa plak AG ni… kalau x kenal maka x cinta la kan.. tp readers tidak dibenarkan jatuh cinta plak dgn beliau sebab she already taken by someone known as MR AI…. < please pray for both of them >> ^_^

AG merupakan nama panggilan manja beliau…beliau mempunyai nama manja kerana beliau merupakan seorang yang manja… =) hehehehe.. hanya orang yang manja je ada nama manja taw… < u’ll ada? Kalau ada lets share that manja name with cik lyana yaa….. >

Ok..back to the topic…

Based on experience cik lyana yang telah pernah menjadi rakan sebilik, banyak perkara yang saya belajar daripada beliau.. amat sukar untuk diperolehi dimana3 kerana segala kata3 yang beliau gunakan penuh dengan isi3 yang bila cik lyana fikir-fikirkan…cik lyana terduduk diam tak terkata…..



Adakalanya sebagai manusia, kita seharusnya perlu ditegur jika membuat perkara –ve yang kita  tak sedar… tapi kalau korang perasan… ada tak kawan3 korang yang berani tegur kesilapan korang? Kalau ada yang tegur pun, sesetengah orang tak dapat terima..then buat muka, tak tegur sapa dalam bilik dah… tapi bagi kami, perkara paling membuatkan cik lyana terharu ialah beliau banyak memberikan teguran dan nasihat kepada cik lyana.. let says… cik lyana agak baran kalau mengUPDATE status3 MUKABUKU dan kadang kala menimbulkan beberapa ketidakpuasan hati sesetengah pihak..kerana adanya beliau, beliau pesan kat cik lyana siap3…



“dah-dah tak payah layan dorang.. n sila tengok sahaja FB awk tu…jangan nk ngada-ngada balas ayat dorang atau nk update apa-apa status buat masa ini…. “



Oleh kerana itu, ketika kepanasan dan kebahangan yang berlaku, cik lyana hanya merelakan kedaan menjadi panas.. dimana dalam erti kata lain beliau menerapkan unsur SABAR dalam diri cik lyana… dan impaknya, insan3 yang mencetuskan kontroversi terus diam apabila cik lyana tidak memberikan respon dalam cacian3 mereka tersebut.. see… nampak kan, kalau kita SABAR dan DIAM diri, kita pasti akan perolehi sesuatu benda yang sukar diperolehi oleh orang-orang yang tidak pernah menempuhinya… pernah suatu ketika, kedaan menjadi terlalu SERABUT… dan ketika itu cik lyana mempunyai banyak BUKTI SAHIH untuk menjadikan keadaan lebih SERABUT.. namun dengan nasihat beliau…cik lyana buat RILEKS-RELEKS je.. sebab apa? Sebab pada beliau.. “buat apa yang buat sesuatu yang orang lain tak boleh terima…baik kita duduk dan buat kerja kita sahaja… “

Dan bermula dari itu, cik lyana malas nk amik PORT mana-mana benda yang TERLALU SERABUT dalam mana-mana KEADAAN… “kerana sememangnya….kita perlu berada pada keadaan yang NEUTRAL pabila berada dalam keadaan-keadaan yang MENDESAK…"

Dalam menjalani beberapa perkara yang penting dalam kehidupan, PERCINTAAN antara ADAM dan HAWA merupakan sesuatu yang amat DAHSYAT yang akan dialami dalam setiap individu… dan beliau adakalanya menjadi DR LOVE yang memberikan antibiotik, ubat tahan sakit, paracetemol, ubat selesema dan kalau batuk maka ubat batuk pun beliau berikan… see, sebagai kawan, beliau banyak memberikan kata-kata yang boleh memujuk hati agar REDHA dengan segala ketentuan…

Kalau dalam OMBAK RINDU… lisa surihani pernah berpesan kepada cik lyana bahawa..
Redha itu ikhlas.. dan pasrah itu menyerah…

Dan pada ungkapan lisa itu…cik lyana selaku guru bahasa malaysia nak pecah kan maksud yang tersirat dan tersurat yang boleh readers fikir-fikirkan…

Redha itu ikhlas….

Redha itu maknanya kita kurangkan kemarahan, kurangkan ketidakpuasan hati, kurangkan baran, kurangkan segala penerimaan-penerimaan negatife.. maka dengan automatiknya… kita xkan mengungkit mana3 kekurangan atau mana3 kesalahan…. Dan ikhlas tu bermakna berserah semata3 kerana Allah s.w.t. .. =)

Pasrah itu menyerah…
Pasrah itu maknanya kita dah surrender dgn apa yang terjadi..dlm erti kata lain dah tak mau nk fikir lagi dgn apa yg berlaku…dan yang penting semuanya dah FULLSTOP…

See…..dalam bersahabat..kita haruslah mencari seseorang yang boleh tegur dan bombing kita… TERIMA DENGAN SEADANYA KELEMAHAN DAN KEKURANGAN DIRI SENDIRI…

To my dear friend NOORAZIMAH BT MD NOOR…. Wish u all the best in ur life…. Wish all the happiness always close with u dear…







SWEATER MALAYSIA





sesiapa nk tempah 
JERSI
JERSI
JERSI
JERSI
JERSI
JERSI
JERSI
JERSI

atau

SWEATER
SWEATER 
SWEATER 
SWEATER 
SWEATER 
SWEATER 
SWEATER 


atau 

APA SAHAJA
YANG BERKAITAN DENGAN

DUNIA BOLA

DUNIA BOLA


DUNIA BOLA


DUNIA BOLA


DUNIA BOLA

cik lyana
nak cadangkan
agar korang
COME N LIKE 
PAGE

Jersey Store

DI ALAMAT



service banyak cun dan best
admin pun banyak sempoi....

silalah beli....

cik lyana sudah...anda bagaimana????

::::::cikedaud:::::::