Monday, May 16, 2011

syukur kau yang satu

Syukur [Kau Yang Satu] - One Nation Emcees Lirik

Ku bersyukur kepadaMu
Hanya dikau yang Satu
Memberiku cahaya hidupku
Maha esa
Gelap tanpa kasihMu
Perjalananku buntu
Ampuni segala dosa dosaku

Aku terpaku melihat kebesaranMu
Aku bersyukur segala rezeki untukku
Dan juga bila kau dalam fikiranku
Aku tunduk membisu
Terus sujud padaMu
Mari kita renungi segala apa terjadi
Amana hilangnya Cinta?
Mana hilangnya setia?
Aku akan tersu cekalkan hati ini
Dari terbit sehingga terbenamnya mentari

Duni sementara kan dihitung juga
Sebelum terlamabat tunaikan kewajipan kita
Tak guna airmata menitik bila tiba masa
Syurga atau neraka itulah jawapannya
Aku lelaki lengkap dengan anggota
Berfikir tiap masa, fikir tentang keluarga
Lindungilah aku dari fitnah dan noda
Kau tempatku meminta
Kau beri ku bahagia

Chorus

Ku hirup secukup udara
Hatiku buka, termenung
Melihat jalan gelap lagi mendung
Kadangkala ku bertanya
Kemana cahaya?
Mana nak ku cari sedikit kudrat dan keramat?
Yang penuh rahmat?
Berjuta juta kali dunia mempermainkanku
Hatu menurut nafsu, nafsu menipu aku
Tapi ku bersyukur pada yang maha esa
Dapatlah pena menari meluah kata kata

Ku meredhai apa telah terjadi
Tunjukkan jalan benar, ampunilah dosaku..

Chorus

Aku tafakur di hadapanmu
Berderai derail airmataku gugur
Tidak tertanggung
Peperangan emosi ini takkan terhenti
Selagi dosa lama masih aku bebani
Moga aku disirami salju kasih illahi
Semoga malamku tak bertemankan mimpi ngeri
Berikanku secebis kekuatan, kebahagiaan
Hati ini moga engkau terangkan

Chorus

Oh Tuhan yang Satu
Ku serahkan diriku
Hanya kepadaMu
Hanya mampu berserah kepadaMu

Ampuni segala dosa dosaku

hear this~~~!!!!!!!


Lirik Apa Ku Kisah – One Nation Emcees


Bercerita lagi lagi dan lagi
Tentang penggantiku dah kau jumpa
Uh dia lebih bergaya
Bicara semanis kola
Dia itu dia ini dia la la la
Verse
Mungkin kau tak tahu
Ku tak seperti dulu
Selama bersama
Ku bukan dicinta tapi diperguna
Hanya sia-sia
Chorus
Apa ku kisah
Kau mainkan rasa
Kau punca segala
Kau takkan berubah
Apa ku kisah
Kini ku berdiri
Rela ku sendiri
Tak lagi peduli
Apa ku kisah
Akan tiba satu masa
Kau akan terkena
Apa ku kisah
Apa ku kisah
Apa apa ku kisah
Apa ku kisah apa ku kisah
Dulu ku memang naïf
Sekarang dah naik tarif
Keinsananmu hilang
Janji langsung tak pegang
Aku tak kisah sama siapa engkau bersama
Kau umpama musuhku untuk sekian lama
Kepala pusing
Pusing tidak menentu
Aku bosan caramu
Buatku bercelaru
Orang suka kata-kata yang dusta
Sebelum kau jadi ratu
Baikku jaga (ka-ching) di saku

Ulang Verse Ulang Chorus

Tak kisah tak peduli
Di sana kau berdiri
Rasa resah gelisah
Kerana ku tak peduli
Dengan segala kata janji
Yang tak mungkin terjadi
Tak mungkin terjadi

kisah dongeng

Lirik Kisah Dongeng – Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Ulang Chorus

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
***************************************************************************

ASSALAMUALAIKUM

lama dah x share dalam note ni
ok
ari ni nak share tentang satu lagu ni kat korang semua
bila dengar je lagu ni mesti ada rasa feel sikit
antara nak faham atau tak semua terpulang kepada cara masing-masing
macam biasa aku akan cuba memahami setiap bait-bait lirik yang ada dalam lagu ni~~~

jom kita mulakan~~~
_____________________________________________________________________________

rangkap 1
Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

rasa sedar dengan keupayaan dan kemampuan diri sendiri
tak semua org dalam dunia ini memiliki kesempurnaan 
tak semua orang juga memiliki kekayaan
ada yang sempurna bila buat pembedahan plastik < yg melibatkan kos2 yang tinggi dan kesakitan yang amat~~>
ada yang kaya raya sebab mak bapak dia yang kaya < harta keturunan la katakan >
cinta yang dimiliki hanyalah untuk seseorang yang sanggup menerima
siapa kita
keluarga kita
latar belakang kita
taraf ekonomi kita
pendidikan kita
dan yang penting
masa silam kita~~~~
tak paksa untuk mencintai kita kerana terdesak
cukuplah menyanyangi dan melindungi di saat diperlukan

rangkap 2
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

ada yang dah jumpa pun tulung rusuk sendiri
yang sentiasa melindungi dan menjaga 
namun
ada juga yang mungkin tercicir dipertengahan jalan
tak semua yang sudi bersama di kala saat getir di kala saat sukar
hanya yang mengalami akan merasai
sebagai seorang wanita lumrah sifatnya ingin dikasihi
sebagai seorang lelaki lumrah sifatnya ingin dihormati
keinginan memiliki seseorang yang sudi memikul
segala keresahan di hati
namun adakah masih terdapat di dalam dunia ini insan yang ikhlas dalam bercinta?
atau mereka hanya mengambil kesempatan yang nyata~~~~

rangkap 3
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

cintai aku dengan mengenali siapa aku
menerima aku tanpa memberi apa-apa syarat
memiliki aku tanpa rasa terkongkong
menyanyangi aku dengan sewajarnya
melindungi aku dengan tanggungjawabnya
adakah ini semua hanya cinta fantasi 
atau kita boleh mencari di alam nyata ini~~~~
owh...
**************************************************

semoga segala yang terjadi di dalam hidup ini
dapat mematangkan kita menempuhi
liku-liku kehidupan

sesungguhnya hanya yang mengalami dapat merasai keperitan ini~~~

ikhlas,
lyana mahat

kisah dongeng

Lirik Kisah Dongeng – Stacy


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Ulang Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Lirik Menyesal – Sixth Sense





Lirik Menyesal – Sixth Sense


Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri
Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku
Hanya dirimu
Tulus cintaku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

Sunday, May 15, 2011

SELAMAT HARI GURU





GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA

selamat hari guru kepada semua guru
terutama yang mengajar aku

TADIKA KEMAS AU2
SK SETIAWANGSA
SMK TAMAN SETIAWANGSA
UiTM DUNGUN
IPG KAMPUS DARULAMAN

~~~~~~thanks for everysinglething~~~~~

Saturday, May 7, 2011

kuning itu warna ceria~~~~~

KUNING ITU WARNA CERIA

kalau masa power rangers dulu
akulah power ranger warna kuning...
hehehhe....
^=^

KAIH FC~~~~~

KAIH FC

wahhh....
main futsal bersama teman-teman seperjuangan
satu pengalaman yang sukar dilupakan...
hahaha....
nanti cerita tentang tournament ni akan diupload
so....
tungguuuu~~~~~~~~

Wednesday, May 4, 2011

nak taw x????

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah :
1. Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan
2. Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3. Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun (Lelaki yang bermadu macam mana yea??)
4. Lelaki yang tenang dan lapang dada
5. Lelaki yang sentiasa berbaik sangka
6. Lelaki yang tak pernah putus asa
Kecantikan seorang lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.
Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah :
1. Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2. Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3. Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4. Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan

Tuesday, May 3, 2011

Baik Baik Sayang

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku
**********************************************

rasa-rasa lagu ni semua orang suka kan~~~
best lirik dia..
ada makna dalam setiap perkataan yang digunakan tu...

mari kita tgk setiap rangkap...

first
"Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang"
~dalam rangkap ni ternyata kita sygkan org tu sampai kita taknak dia bersedih tentang sesuatu yang mengganggu fikiran dia...dan kita mengharapkan bahawa kita mampu membahagiakan diri dia...

second
"Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku"
~oleh kerana dia yang kita syg maka kita jaga dia dengan sepenuh hati kita,,sebab dia tanggungjawab dan amanah yang kita ada selain tanggungjawab dan amanah kepada Allah, Ibu bapa,kerjaya.....

third
"Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu"
~kita akan sentiasa bekorban untuk dia setiap masa dan ketika...kasih sayang yang diberikan takkan sikit pun terkurang sebab dalam hati kita hanya ada dia...hanya dia buah hati kita..selain Allah Yang Maha Esa, Ibu bapa dan seterusnya dia...nama dia juga ada dalam setiap denyutan nadi kita...nama dia juga ada tertera dalam doa yang kita baca selesai kita solat....

fourth
'Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku"
~insyaAllah,dengan kemampuan dan kudrat yang ada pada kita,dengan tulang empat kerat ni,kita berusaha untuk memenuhi setiap keperluan dan kehendak dia..kita memujuk bila dia menangis,kita memujuk bila dia merajuk..kadang-kadang sampai berhabis kredit,xpe yang penting dia dapat rasai kasih sayang yang kita berikan...walhal kita ni belajar lagi...duit nak makan pun kadang2 terpaksa jimat..makan nasik ngan kuah pun kira kenyang jugalah..yang penting kredit sentiasa ada untuk menemani ketika saat2 dia kesedihan atau ketika dia perlukan bimbingan dan nasihat daripada kita.....oleh kerana dia tanggungjawab kita,pasti kita akan memastikan dia sentiasa dilindungi daraipada segala aspek....dengan harapan dia tak akan rasai keperitan...sebab kita sayangkan dia.... 
*******************************
SEMOGA ANDA SEMUA MENGHARGAI KASIH SAYANG YANG DIBERIKAN OLEH INSAN YANG MENYANYAGI DIRI ANDA...
WALAUPUN MARAH SEKALIPUN CUBA KAWAL SETIAP PERKATAAN YANG ANDA GUNAKAN
INGAT HATI MANUSIA SANGAT2 LEMBUT
ANDA TAK BERHAK MENGHINA MANUSIA LAIN...
KERANA ANDA JUGA MANUSIA, HAMBA ALLAH S.W.T~~~~

sekian, coretan untuk kali ini~~~~

selagi kau masih disini

What I gotta do to make you love me
What I gotta do to make you care
What do I do when lightening strikes me
And awake to find that you are not there

What i gotta do to make you want me
What i gotta do to be heard
what do I say when it's all over
sorry seems to be the hardest word

chorus:
It's sad (so sad) so sad
It's a sad sad situation
And it's getting more and more absurd
It's sad (so sad) so sad
Why can't we talk it over
Oh, it seems to me
Sorry seems to be the hardest word

What do I do to make you love me
What do I got to do to be heard
What do I do when lightening strikes me
What have I got to do,
What have I got to do?

When sorry seems to be the hardest word...

hye guys...
korang pernah x dngar lagu kat atas tu..
kalau pernah maybe korang taw tajuknya kan...
urm tajuknya SORRY SEEMS TO BE THE HARDEST WORD~~~

okey kali ni kita share pula satu story yang boleh kita rasa n fikir sama-sama...

AL-KISAH...
hidup ni sementara je...
bila-bila kita boleh PERGI 
andai itu takdir yang menimpa kita pada HARI ini atau ESOK
adakah kita sudah bersedia??
tentunya ada yang belum BERSEDIA lagi..
sebab banyak tanggungjawab dan amanah yang belum selesai lagi..
namun seandainya kita PERGI dan meninggalkan orang-orang yang menyanyangi kita adakah kita akan dapat bayangkan apa yang mereka rasai..
semestinya meraka akan MERASAI KEHILANGAN...
betul kan? 
bayangkan kalau dah hidup bersama selama 30 tahun dan dikurniakan anak2 yang dah besar2 dan dah ada kerjaya masing2...tiba2 suami / isteri PERGI dijemput ILLAHI...
masa tu kita akan rasa sangat2 sedih n sgt2 down..
sebab
satu semangat kita
satu sumber inspirasi kita
satu matlamat kita
satu kekukuatan kita
dah pergi selamanya....
SELAMA-LAMANYA...
............................................................................
maka bermula dengan hari inilah 
tentukan matlamat anda,,
dengan siapa anda berkawan
dengan siapa akan menjadi suri di hati anda...
jangan permainakan perasaan siapa-siapa pun...
siapa pun dia
dialah yang akan jadi sebahagian daripada hidup anda...
susah senag bersama-sama...
kalau ada salah atau kekurangan pada mana-mana bahagian
kita sama-sama selesaikan dan memikirkan bagaimana cara untuk mengatasi...
agar kita lebih merasai dan menikmati hidup ni....
agar bila kita pergi SUATU HARI NANTI,,,,
kita tinggalkan kenangan-kenangan yang manis dan baik-baik dengan HARAPAN doa kudusmu menemani pemergian ku~~~~
insyaALLAH~~~~

tak perlu BERDUSTA~~~~

hye there...
malam-malam ni terpanggil untuk menulis satu note...
saja la...sambil2 sedang membuat kertas cadangan proposal ni..
nway kalau baca tjuk kat atas tu for sure ada yang tertanya2 kan...
jom kita kupas satu persatu isu yg boleh kita fikirkan dan renungkan bersama-sama...

dalam membina hubungan tak perlu lah nak cover apa2...
kalau sdng online,xsalah nak hye hye ngan buah hati sendri..
ni ramai je yg chat ngan org lain <jantina yg berbeza> tp ngan buah hati x mo dilayannya...
or
ada satu kes ni
dimana bila buah hati dia post something yg sedey2 xpernah plak nak dicommentnya...
kalau org lain laju je commnet.,,,
np ek?
sedang mencari market baru kah?
jika itu niat yang tercetus dihati anda anda dan anda...
tak salah sekiranya anda terus terang je kat buah hati anda...
"i don't need u anymore..."
so for sure la buah hati korang takkan mengharapkan sesuatu yg x pasti....
ingat lah satu perkara ni...
SIAPALAH ANDA UNTUK MEMPERMAINKAN PERASAAN ORG LAIN~~~~

then ada plak yg bahasanya perghhhhh
XBOLEH BLAH LANGSUNG...
ngan buah hati sendiri pun nak cakap kasaq2...
nak tengking2....
nak marah2...
ni perkara yang sangat2 la tak boleh blah..
rasa2 org yang macam ni kena sakit jantung kot atau darah tinggi...
ataupun sakit otak n akal
ha...
sebabnya org yg x ada akal je suka marah2 ni...
ntah pe2 la...
boleh je cakap baik2...
xperlu nak tengking2 smpi org lain tahu yg anda anda dan anda sedang mengalami konflik...
malu beb kalau tb2 ada org taw yg korang ngah ada konflik...
biarlah konflik tu diselesaikan dgn cara yg baik dan tulus...
kalau nak carik market baru,,
terus terang je..
xperlu nak berlakon macam tu....

then...
ni satu lagi kes...
apa punya la jenis manusia...
org lain pun sibok jugak ada je kerja yang nak dibuat
setakat reply mesej sekeping or call pun kira ok dah kot..
but..
kalau ada yg x mesej n x call..
beware la..
sebab ni petanda2 dia dah x perlukan kita...
so...kalau anda anda dan anda
dah ada market baru
just tell the truth that
"i don't love u anymore..."

tentang HATI n PERASAAN ni jangan buat MAIN la ye..
HATI MANUSIA SERING BERUBAH
_______________________________________________

adakah anda mempunyai ciri2 seperti di atas?
jika TIDAK bagus n TAHNIAH~~~
jika ADA...urmmm..terok la hang ni!!!!ngan buah hati sendiri pun nak buat macam tu...SEKEH baru tahu..

***************************************************************************************

CINTA ITU INDAH JIKA DISULAMI DENGAN KASIH SAYANG YANG TULUS IKHLAS....
HARGAI DIA SELAGI DIA MILIK ANDA...
JANGAN BIARKAN TITISAN MUTIARA GUGUR KE BUMI ~~~~

take care there...
ASSALAMUALAIKUM~~~~