Thursday, September 29, 2011

HONEYMOON 1BATCH 1MALAYSIA

INILAH KAMI

alhamdullilah..
ni rezeki untuk kami
selesai bentang
KAJIAN TINDKAN
kami semua dapat 
PACKAGE 
untuk 
BERCUTI

DI 
TIMAH TASOH
LAKE RESORT
PERLIS INDERA KAYANGAN
UTARA MALAYSIA
selama
3 HARI
bermula
27 sehingga 29 september 2011
^______________^

***next entry***
utk full report



Sunday, September 25, 2011

TRIBUTE untuk SENIOR PART I

Assalamualaikum
apa khabar semua???
lama tak mendengar khabar berita
MAAF kerana telah lama 
TIDAK menulis
BUKAN SEBAB TAK ADA IDEA
cuma kekurangan masa
.....
so untuk entry kali ni
nk TRIBUTE untuk senior2
IPG KAMPUS DARULAMAN

kalau nk diikutkan
senior2 first batch xlah ramai sgt
thats why lah
mudah nk kenal mereka...
dan kami juga ada senior yang satu lagi taw..
senior tu dikenali sebagai
senior OUM
ok
kalau nk senang macam ni lah
senior first ialah senior OUM
yang
second ialah senior first batch
urm
agak2 korang dpt lah bezakan antara kedua2 nya ok..



hidup dalam suasana IPG ni memang lain dr yang lain
sebab apa?
sebab kami ni tak ramai
dan rutin kami sgt2 pack
so ukhwah antara senior ngan batch aku ni boleh dikatakan sangat baik..
antara senior dan junior
banyak kenangan dan memori yang dikongsi bersama...
aku ingat lagi first time masuk IPG kampus Darulaman ni...
then aku cuma masuk lewat seminggu je (**sebab termasuk UiTM Dungun sat)
masuk2 je dapat tugasan untuk follow up berita tentang 
satu acara yang telah dibuat di IPG aku..
apa nama acara tu x hengat lah plak..
so dari situ senior2 banyak bg tunjuk ajar dan bimbingan untuk buat beberapa tugasan penting
so di sini lah terciptanya jalinan ukhwah yang baik antara senior2 ngan aku serta kawan2 batch aku..
so far tak ada sebarang masalah yang timbul lah..
bestkan kalau junior n senior boleh bekerja bersama..
masing2 tahu cara nk jaga adab dan tatasusila..
kalau nk compare ngan skrg..
aku rasa banyak benda yang dah BERBEZA...
huhuhu...

now beberapa senior OUM dah ramai yang jadik mummy n daddy...
n senior first batch ramai yang dah kawen...
antara2 nama glemmer yang aku masih ingat ialah kak ida + kak yen + kak pija + kak jib n senior2 lelaki x ingat lah nama dorang 
yang first batch plak abg solleh, abg sha, abg syed, kak mus, kak shu, kak izzah, kak ku, kak paan, kak dilla,,,wahhhh nk tulis semua sat g penuh plak entry ni...hahahaha.....

ok sampai disini dulu untuk PART I....
akan disambung ke PART II selepas ini...

~cikedaud~




Thursday, September 15, 2011

SURAT untuk NANGLA GROUP~~~


ASSALAMUALAIKUM 
kawan-kawan
maaf sekiranya warkah ini mengganggu 
tumpuan dan ketenangan 
korang
~

pejam celik pejam celik dah nk habis kita kat kedah ni kan, macam tak percaya je...
tak sangka kita boleh selesaikan 11 semester disni
dalam erti kata lain, ada 11 semester lah kita semua dibayangi tugasan yang menimbun-nimbun...
orang cakap 
"CIKGU SENI JE KE?? senang je tu... bagi pensel ngan kertas lukisan je kat budak2"
"eh, kos SENI ada ke?"
"urm...korang keluar nanti jadik cikgu seni ke? memang HEAVEN "
"owh...PSV tu apa ek?"

memang berdesing bila dengar apa yang orang lain cakap ni kan...tapi hanya kita2 je taw APA ERTI JADIK BUDAK SENI IPG... memang beza ngan KOS SENI KAT MANA2 "U"~~~
kita2 rileks je bila dga soalan yang macm ni...
apadahal..
bukan dorang yang rasa
so
leh lah cakap macam2...
apa kata kita culik sapa2 yang cakap mcm tu then bgi dia duduk sama ngan kita...
agak2 dorang INSAF x?
hahaha~~~
tak pelah..
mulut orang, kita2 sabar je lah ye..

dorang ingat PSV ni semata2 kertas lukisan ngan pensel je kot~~~ <macam dorang tu belajar sampai tadika je lah>
hahaha..
nak gelak guling2 jugak... nway, kalau yang betul2 memahami. dorang boleh berfikir bahawa dgn ilmu ini boleh diumpamakan MATAPELAJARAN MERENTASI KURIKULUM...
kenapa dan mengapa?
at least dgn BASIC KNOWLADGE yang ada...murid-murid dapat menghasilkan pelbagai imej2 dalam mana2 matapelajaran...
sebgai contoh..nk lukis corang utk M/P SIANS, nk lukis gambar anak itik utk M/P MUZIK dimana sdg nyanyi LGU ANAK ITIK TOK WI,nk lukis pecahan utk M/P MATEMATIK....
macam2 lah..
dan INILAH CABARAN YANG AKAN DIGALAS oleh kita lepas ni...
kita2 lah akan MENCETUSKAN FENOMEMA utk KPM kelak... ^_^ mudah2han~~

back to topic~~~
dibebani tugasan assignment lain, tugasan subjek lain...
kita masih mampu BERTAHAN sehingga ke akhir semester ini.. ~ALHAMDULLILAH~
korang ingat lagi x?
kita2 je yang berjaga sampai lewat pagi...
kadang2 memang sampai tak tido...
semata2 nk siapkan semua tugasan ni...
ingat x?
memang drill kan..
tapi pada masa yang sama.. kita leh makan2 minum2 sambil wat tugsan yang dipikul..
tak sangka kita2 je leh buat macam tu...
tak sangka jugak kita2 mampu jadik org2 yang TABAH...
tak sangka kita2 leh jadik KUAT sebab kena angkut macam2 barang nk bawak g STUDIO...
tak sangka jugak.... :'( 

untuk tugasan diakhir semester ni... PAYAH nak ungkapkan satu persatu...
macam2 yang kita semua lalui...lebih2 lagi nk selesaikan AR ni
namun...
akhirnya semua berjaya dilaksanakan...
harap2 karya terakhir ini menjadi kenangan buat warga IPG kampus DARULAMAN


so, 
lepas ni kita2 akan bawak haluan masing2...
mungkin kita2 akan dipasarkan ke serata MALAYSIA...
andai kita2 berada JAUH antara satu sama lain...
sudi2lah update mana2 berita gembira untuk dikongsi bersama...

buat PENSYARAH2 JKS~~~
terutama PUAN KHALIJAH BT AHMAD...
saya dan rakan2 amat BERSYUKUR dgn kehadiran puan disini...
kami akan rindukan suara puan..
semoga puan berjaya dalam perjuangan PUAN...

buat kawan2...
sorry lah kalau ada terkasar bahasa
atau
tersalah kata...
harap kita ketemu lagi di dalam entry akan datang~~






Tuesday, September 13, 2011

BAHAGIANYA MENJADI ""PLAYBOY + PLAYGIRL"" ~!!!!!


entry atas ni memey tak boleh blah kan!!!

CeeeTTT
yang 
PLAYBOY PLAYGIRL 
TU
memey lah bahagia
YANG 
TERKONO
NI
lah yang sengsara~!!!!

APA KES?????

ni kes yang aku nak ketengahkan

kes 1~
beberapa bulan menjalinkan hubungan. last2 ditinggalkan gara-gara duit minah/mamat tu dah dihabiskan

kes 2~
agak2 dapat beli kereta baru + handphone baru minah/mamat tu ditinggalkan sebab nk carik pacar lain

kes 3 ~
agak2 dapat mamat/minah kaya rayo maka yang minah/mamat lama ditinggalkan

kes 4~
agak2 dapat minah/mamat yang MELETOPZ maka minah/mamat yang lama ditinggalkan

***nampak x?***
betapa org
PLAYER
ni leh kumpul
BANYAK ASET
yang
MEWAH-MEWAH
yelah
masa COUPLE
PAW SANA PAW SINI
mana tak kayo...


eh
hello???
u'll ni 
TAK ADA PENDIRIAN KE?
ELLEH
BAJET MACAM BAGUS
jumpa yang lain
yang 
LAMA DITINGGALKAN
hang tak TERKONO
BOLEH LAH NAK
MENDABIK DADA
cuba
kalau
DAH TERKONO

SURE-SURE
sakit hati punya
kan 
kan
kan
~
~

so
jangan sampai
TERTIPULAH
orang ni
leh je nk
MENYAMAR BAIK
BILA DAH KENAL
MAKA
DAH KENA TIPU
HA
HA
HA

jangan nak jadik
PLAYER SGT LAH!!!!

PEDIH KOT KALAU DISAKITI



istikarah


bila siapa-siapa
yang sebut nk buat 
SOLAT ISTIKARAH
sure-sure
semua akan terfikir
yang
" owhh, dia nk kahwin kot "

eh...
salah tu..
bila kita buat solat ISTIKARAH
ada je sebab-sebab yang lain
antaranya
 nk buat pilihan yang tepat dalam setiap urusan samada
*pekerjaan
*tempat belajar
*pemilihan rumah sewa
*nak beli kereta mana yang mampu
dan 
yang paling best
NAK MENCARI CALON 
SEBAGAI BAKAL SUAMI / ISTERI

sebab kita hanya MANUSIA
yang tidak tahu
apa yang akan terjadi
pada masa akan datang
serahkan semua
kepada
ALLAH s.w.t
kerana hanya
INILAH CARA YANG TERBAIK
untuk kita membuat keputusan

---------------------------------------

selesai melakukan solat istikarah

bacalah doa ni

Ya Allah! Aku mohon pemilihan Mu menerusi pengetahuan Mu dan aku mohon kekuatan Mu menerusi kudrat Mu serta aku minta pada Mu sebahagian dari limpah kurnia Mu yang sangat besar. Sesungguhnya Engkau amat berkuasa sedangkan aku tidak berkuasa, Engkau amat mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui dan sesungguhnya Engkau amat mengetahui segala yang ghaib. Ya Allah kiranya Engkau mengetahui bahawa perkara ini adalah baik bagiku dalam urusan agama ku juga dalam urusan penghidupan ku serta natijah pada urusan ku, kini dan akan datang, maka tetapkan lah ia bagi ku dan permudahkanlah ia untukku, serta berkatilah daku padanya. Dan kiranya Engkau mengetahui bahawa perkara ini membawa kejahatan kepadaku dalam urusan agamaku, juga dalam urusan penghidupanku dan natijah urusanku, kini dan akan datang, maka elakkanlah ia dariku dan tetapkanlah kebaikan untukku sebagaimana sepatutnya, kemudian jadikanlah daku meredhainya.




***IMPIAN YANG KITA IMPIKAN
adakalanya
mampu
KITA REALISASIKAN
DENGAN
BERUSAHA
BERDOA
BERTAWAKAL
^_^


SEDAR DAHULU TENTANG INI~~~








“Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dgn mas 

kahwinnya RM..”


                                                                             
Itu yg tersurat. tersirat? ini dia,

“Aku tanggung dosa2 si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat, aku tanggung 

dan

bkn lg ibu bapanya, & aku tanggung dosa bakal anak2 aku. Kalau gagal, maka aku fasik, 

dayus 

& aku rela masuk neraka dan malaikat Malik melibas aku hingga pecah badan aku”


 lelaki & wanita" Jgn fhm yg tersurat shj, yg penting fhami 

isi tersirat, supaya kita dpt lebih mmahami tanggungjawab"

kepada yang masih bujang lat luar tu

sure-sure kalau dengar benda ni

akan 

rasa macam-macam 

plak...

rileks....

semua yang kita buat

ada PENGHITUNGAN

TERMASUKLAH JUGAK

ikatan ijab dan qabul 

so...

BUAT PERSEDIAAN DARI SEGI MENTAL DAN FIZIKAL

yang suami tu

sedarlah TANGGUNGJAWAB anda

yang isteri plak

ingatlah bahawa JANGAN DERHAKA kat suami 

so 

mendirikan MASJID 

merupakan

salah satu 

IBADAH 

kita

^_^






Friday, September 9, 2011

HAPPY BIRTHDAY ANGAH!!!



wahhh...
hari ini 
HARI JADI ANGAH aku weh...

mesti ramai x sangka
aku ada 
ABANG KANDUNG
(ada dua orang taw)
(along n angah)
(along x sempat nk wish kat blog sebab blog ni baru je terlahir)
hehehehe

sebab
ramai yang nampak
macam aku ni
ANAK SULUNG
wahhhhhh

class gitu V(^_^)V

apa pun dikesempatan ini
nak mengucapkan

SELAMAT HARI LAHIR
SELAMAT HARI JADI
SELAMAT
SELAMAT
SELAMAT

semoga angah terus berjaya di dunia dan akhirat

dan beberapa 
UCAPAN sampingan...
* jaga diri dan kesihatan
* semoga dapat naik  PANGKAT dan terus naik PANGKAT
* semoga DAPAT MAKAN NASI MINYAK ANGAH ^_^
* semoga semoga semoga ANGAH TERUS ISTIQAMAH dalam segala BIDANG


WISH U ALL THE BEST ANGAH


Thursday, September 8, 2011

SURPRISE v(^_^)v

encik celcom ni....pagi2 dah buat kejutan...
leh sakit jantung ni...

RM0. Plggn dihargai, mulai 15/9/2011, semua pembelian reload & pek permulaan prabayar akan dikenakan 6% cukai perkhidmatan yg berkenaan. Info : www.celcom.com.my

sender : (no name)
CELCOM
receive :
02:21:40 am
TODAY

ingatkan nk bg kredit percuma td...apadahal~~~~






LELAKI = ROKOK

KENAL TAK APA NI??
aku yang girl pun kenal semua diatas ni..

semua ni ROKOK
dan bila sentuh bab ni...
sure2
aku akan terfikirkan
LELAKI...
tapi ada jugak isu ni
"EH PEREMPUAN PUN ADA JUGAK MEROKOK"

eh
tak kisah lah sapa pun

entry ni 
ditujukan untuk PEROKOK diluar sana

pe2 pun rokok ni 
leh dikatakan
partner terpenting bagi dorang
AKU AKUI
LELAKI MEROKOK NI NAMPAK 
SMART JE BILA
DORANG NGAH SMOKE TU
fuhh sana fuhh sini...

TAPI

LELAKI YANG TAK MEROKOK
LAGI SMART TAW~
kekeke
siyes aku cakap ni...
lelaki TAK merokok
MEMANG SMART


tapi ni aku nk gtaw lah...lelaki kalau once dah merokok
susah nk STOP
sebab bagi mereka
ROKOK ni dah SINONIM 
ngan diri mereka
AKU PUN ADA 
jugak 
BERKAWAN-KAWAN
ngan LELAKI MEROKOK ni
dan AKU
TAK
PERNAH PESAN KAT DORANG 
untuk BERHENTI merokok
BUKAN AKU TAK SAYANGKAN MEREKA
aku cuma sedang
BERUSAHA UNTUK MEMAHAMI
RUTIN MEREKA
cuma aku PESAN
JAGALAH DIRI DAN KESIHATAN tu baik2~~~

MENGAPA DAN KENAPA
AKU BERPESAN
SEDEMIKIAN????
sebab...
aku taw MEROKOK ni
MEMBAHAYAKAN KESIHATAN
DAN AKU TAW
PUNCA MEROKOK AKAN
MENYEBABKAN
BEBERAPA FAKTOR
SERANGAN PENYAKIT MERBAHAYA
aku tak mahu
satu hari aku 
KEHILANGAN 
orang yang 
AKU SAYANGI
sebab MEREKA DISERANGI PENYAKIT
YANG BERKAITAN ROKOK ROKOK ni~~~
sedey wooo...
tapi kalau nak suruh mereka
BERHENTI SERTA MERTA
tak pasal2 sakit plak
dorang tu
so...
banyakkan MINUM AIR KOSONG
kurangkan PENGAMBILAN ROKOK...
BERUSAHALAN untuk KEHIDUPAN YANG LEBIH SIHAT
agar
SATU MASA DAN KETIKA
ANDA DAN ORANG TERSAYANG
DAPAT MENIKMATI KEHIDUPAN
DENGAN LEBIH 
BERMAKNA

hidup ni cuma sementara
HARGAILAH
masa yang ada
agar kita tak MENYESAL dikemudian hari

lihat KANDUNGAN dalam ni

ni ADA LAGI ni

TERANG LAGI BERSULUH
DAN ADA YANG BUAT-BUAT TAK PERASAN IKLAN NI

KAWASAN LARANGAN MEROKOK
SIAPA YANG MEROKOK KAWASAN INI
AKAN DIGELAR APA???
FIKIRLAH SENDIRI

I WILL MISS U
JIKA U DAH PERGI MENINGGALKAN I 

REQUEST PICTURE FROM MY FRIEND~~~
hahaha,,,,
kena tembak lagi budak tu,,kahahkahkah

^_^ jaga diri baik2....

MEH STUDY RAMAI-RAMAI


hayati dan fahami

perlu ke kita guna BB plak pas ni?
kekekekke
^_^

Wednesday, September 7, 2011

APABILA TUGASAN MENJADI TERLALU BANYAK~~~~

orang pesan
JANGAN TANGGUH-TANGGUH 
TUGASAN / ASSIGNMENT 
----
bila dapat tu 
kena terus buat
NI SEBAB TANGGUH-TANGGUH lah 
semua kerja MENIMBUN dalam
satu masa

-----0-0-0-0-------
urm....
eh, x menangguh pun
semua kerja dah dibuat 
selepas tugasan diperoleh
namun
sebab 
kena reject
direject
rejectkan
MAKA
last2
SEMUA MENIMBUN...

aduyai....
@_@

bukan aku je
semua kawan-kawan
aku mengalami nasib yang sama
so
HARAP-HARAP
INSAN-INSAN DI SEKELILING
MEREKA MEREKA
SENTIASA MEMBERI
SOKONGAN
DAN
BIMBINGAN
PADA 
KAMI-KAMI
INI

jangan lah time-time ni
nak
BERTEKAK 
nak
MERAJUK
nak 
MASAM-MASAM MUKA PLAK...

so,
paham-pahamlah
bahawa
SOKONGAN DAN BIMBINGAN 
ANDA
SANGAT BERMAKNA
PADA KAMI
MENAMATKAN PERJUANGAN 
KAMI DI SINI


*****----------------******

KAJIAN TINDAKAN VS KAJIAN TINDAKAN VS KAJIAN TINDAKAN
ACTION RESEARCH VS ACTION RESEARCH

T_T





PLEASE FORGIVE ME :'(





MAAF

satu ungkapan yang 
bisa meruntunkan
setiap 
EGO
KEMARAHAN
KESENGSARAAN
KERINDUAN

MAAF
adakalanya 
bukan senang 
untuk 
DIPERTUTURKAN

adakalanya
UNGKAPAN 
MAAF
ditujukan
untuk
MENGHARAPKAN 
KEMAAFAN
atas keterlanjuran
kata-kata
atau
pandangan

MAAFKAN
SEGALA
SALAH
YANG 
DILAKUKAN

andai kau jauhkan
diri
membawa hati dan mimpi...
AKU REDHA....








PLEASE FORGIVE ME
:'(

KL GENGSTER 2 AKAN KEMBALI!!!!

td jalan2 tiba2 terjumpa big brother aku...ewah...makin segak bergaya plak brother aku ni....kalau korang nk usha dia leh lah tgk kat sini BROTHER AKU ... HEHEHHEE~~~~

nway,,,dia cakap td yang semua pelakon KL GANGSTER yang lama akan dikekalkan...
perghhh...ni sudah banyak best lah...aku memang suka kalau semua pelakon yang lama dikekalkan...apa kes kalau amik pelakon baru....~~~

x caya meh tgk ni~~

harap2 semua crew termasuk 
yang terlibat secara langsung atau tak langsung
dapat menyiapkan tugasan ini dengan jayanya...
banyak mesej yang tersembunyi dalam KLG part 1 ni..


segak giler brother aku bergambar ngan geng-geng dia ni~~~



Tuesday, September 6, 2011

kerja SWASTA vs kerja KERAJAAN

eh....beza sangat ke hang kerja SWASTA ke hang kerja KERAJAAN ke????

memang tak boleh blah kan
kalau ada siapa-siapa
buat perbezaan macam ni

BEZA TAK BEZA SANGAT LAH
TAPI 
kalau sampai dah 
BOLEH CLASH 
sebab isu
si
dara / teruna
dapat 
kerja 
KERAJAAN

terus yang lama ditinggalkan
dengan 
ALASAN
" I DAH DAPAT KERJA KERAJAAN LAH"

tak boleh blah ini orang
agak-agak lah
kalau dulu
masa kerja 
SWASTA
boleh je TOGETHER-TOGETHER
tapi bila
REZEKI LEBIH SIKIT
DAH MULA LUPA DARATAN

hey hello
KALAU U DAPAT KERJA 
KERAJAAN 
tapi
PERFORMANCE 
u taklah 
BAGUS
sangat
pun 
TAK GUNA BEB!!!!
mana-mana
pun kita
CARI REZEKI
kita tetap ada
INCOME 
kan
~

MORAL OF THE STORY
^_^ rezeki ini datangnya daripada ALLAH S.W.T
^_^ KERJA KERAJAAN KE SWASTE KE
YANG PENTING ADA INCOME
^_^ JANGAN PANDANG LEKEH DEKAT ORANG LAIN
^_^ SEBAB
kita tak tawu 
MASA DEPAN MACAM MANA PLAK







CINTA BUKAN MILIK KITA~~~


CINTA YANG AKU BINA
ATAS DASAR
SATU TUJUAN
ADAKALANYA
MUNGKIN TERSASAR DARIPADA
MATLAMAT SEBENAR

NAMUN


siapa kita untuk
mengubah takdir
biarkan
apa yang terjadi

BERLALU

begitu sahaja
sia-sia aku SETIA
akhirnya
HARAPAN aku
KAU
HANCURKAN

pergh...

KASANOVA by STACY

hahahaa...meruntun beb
kalau BERCHENTA ngan
LELAKI KASANOVA ni...
makan hati...
leh jadik kuruih
macam ni...
hahahhaha


KISAH HATI by ALYAH

so..
just satu
pesanan ringkas


BERHATI-HATI
BILA BERJANJI..

^_^


Monday, September 5, 2011

BlackBerry Bold 9900






BlackBerry Bold 9900
style kan..
dapat rembat satu ni pun sempoi jugak ni...
hahahaha
tapi bila tahun lah dapat
rembat barang macam ni...

nak taw lebih lanjut meh tengok kat sini




D thinnest BlackBerry, Bold 9900! Touch its screen, tap on its keyboard, u’re gonna love this combo. RM1288 at #CelcomBB9900.

D thinnest BlackBerry, Bold 9900! Touch its screen, tap on its keyboard, u’re gonna love this combo. RM1288 at #CelcomBB9900.

COME N JOIN US!!!!

COME N JOIN US!!!!

Be bold and discover your true beauty on #BareYourSkinDay!

Be bold and discover your true beauty on #BareYourSkinDay!

AMBILAN JAN 2008 IPG KAMPUS DARULAMAN

ASSALAMUALAIKUM...
akhirnya siap satu entry 
ditujukan khas untuk
member-member batch aku

semua ada 81 orang..

!!!!!WISH U ALL THE BEST FRIEND!!!!
!!!!!WISH U ALL THE BEST FRIEND!!!!
!!!!!WISH U ALL THE BEST FRIEND!!!!

Bil
Nama
1
Noor Faizatul Ain Bt. Mohd Rosli
a.k.a KECHEQ…
dia ni memang keceq pun…dan antara gadis yang telah mendirikan rumah tangga,,,semoga kekal dunia akhirat ye kecheq….hihi~~~
2
Shaidatul Huda Bt. Raduan
a.k.a HUDAU….minah ni becok ngan sgt2 suke menyakat…
wish u all the best okey hudau
3
Azlini Bt Lamri
a.k.a LINY…..YANG BERHORMAT ATAU YANG BESOUR NI???hahaha..kami suke panggil YB antara satu sama lain..
Paling best awek ni pun akan jadik wife org tak lama lagi..
Wahhh…happynyer dia…makin membulat lah ke?hihihi
4
Nadiah Bt. Abu Bakar
a.k.a SCHA AL YAHYA ipda…hihihi….. berani,strong dan sgt2 komitmen dalam tugsan….menjadi IDAMAN setiap JEJAKA ni orang.. ^_^
5
Mohd Ikram Shafiq B. Rohadi
a.k.a NEPE…. Rileks n rajin..hihih….nway GOOD LUCK utk hang…hihih
6
Mohd Noor Shafiq B. Abdul Aziz
a.k.a TONO…mamat ni cool je…komited dlm tugasan..n boleh dikatakan antara KEGILAAN junior2 aku..hahahah
7
Mohd Hafizi B. Mohamed @ Abu Bakar
a.k.a PIJI…hihih…malu2 apabila diusik oleh kami…tetttttt~~~
8
Tariq B. Sauti
a.k.a TARIQ…hihih…dah mcm nama pemain bola sepak dah…dan dia ni memang pekat giler dialek dia…huhuh..
9
Nurul Syuhada Bt. Ahmad Safian
a.k.a SYUE….insan terawal yang telah disunting dalam batch kami..hihi… sopan n suke tersenyum je dia ni..hihihi
10
Norsuhaila Bt. Nordin
a.k.a SU…ni antara insane yang aku respect sebab dia ada identity tersendiri..payah nak jumpa org macam dia ni…WISH U ALL THE BEST KAWAN.. ^_^
11
Mohd Farhan B. Asari
a.k.a AAN..hihih…dia ni kalau x salah aku satu seklah ngan HAZIQQQQQ….hihihi…agak pendiam lah..
12
Mohamad Asrudy B. Safian
a.k.a TOK BATIN..mungkin kerana kekuatan batinya agaknya..hihihi….becok n ala-ala YANG BERHORMAT kat DEWAN PARLIMEN tu..kalau cakap penuh ngan idea n hujan2..kita akan berjumpa di DEWAN PARLIMEN kelak okeh…
13
Amin B. Hamzah
a.k.a AMIN….ehh..dah nama dia AMIN,so memang panggil AMIN je lah..steady n cool
14
Mohamad Khairul B. Mohamad Zainal
a.k.a BALAK REM…eh xlah…gurau je…a.k.a PANJANG….gaya cool dan amat menyanyangi bakal isterinya..hihih…
15
Muhammad Ali Sadiqin B. Hanapiah
a.k.a AWAL ASHARI IPDA,,,,hahaha…memang mamat ni sentiasa macho n kemas je…dan yang paling STEADY LAH..hahaha
16
Noraznida Bt. Zurali
a.k.a NIDA….antara yang sgt2 cool dan mempunyai tahap kesabaran yang sgt2 tinggi…respect sama NIDA…good luck for everysinglething ye~~
17
Siti Rawiah Bt. Razali
a.k.a SITI…hihih…sgt2 kecil n comel…makin hari makin chantek plak aku tgk siti ni..hihihih~~~
18
Murugan A/L Balasundram
a.k.a ARUN..the only one HERO HINDUSTAN yang HOTZZZ…sgt2 rajin dalam buat kerja..hihi~~~
19
Mohd Farhan B. Mohd Aizudin
a.k.a ABE MAS…antara cowak2 kelantan ni,,,hihii..suke sgt2 MEREMPIT ngan polis plak tu..haduyaiii~~~~hahaha
20
Ramlah Bt. Khairuddin
a.k.a AWEK PANJANG….hahahha…eh no no no….a.k.a REM…gadis yang simple n cool je…hihih
21
Mohammad Safwan Bin Norazami
a.k.a APEK…hahaha…not APEK KEEPER but APEK jual sayuq…hahah…gurau je ya wan..hihih….. =P
22
Muhamad Hisyammudin B. Dahaman
a.k.a TOK MUDIM,,hahaha…ni pekerjaan yg sgt2 diminati oleh si din ni..hahahhaa….
sgt2 bising kalau nk gaduh2 ngan dia ni…
23
Farah Bt Masrur
a.k.a MS GORILLA…hahaha…. Gorilla la sgt ye cik adeq ni…garang beb minah ni tp yang best dia ni AYUUUUUUUUUUUUUU sgt…=P hahaha
24
Zanariah Binti Che Dan
a.k.a ZANA….hihih..kuruih je si keciq ni…rajin dan komited dalam melakukan tugasa…
25
Nor Afiq Aizat Bin Norddin
a.k.a AFIQ…peminat kereta dan sgt2 suke ngan ENJIN2 KERETA ni,,,cian bini ko t jadik wife no dual ah memandangkan wife ko yang pertama ni KERETA ko..hahaha
26
Norazimah Binti Md Noor
a.k.a  AG LALAALLAL…hihihi…dia sgt2 chomel n sgt2 baik hati…susah nk bg dia marah ni…tapi kalau dah marah….HABIZZZZ LAH..hahaha
27
Siti Zahera Binti Ibrahim
a.k.a ERA..si nenek yang kuat gelak..hahhahaa
28
Siti Nurmaisarah Binti Saidi Sukri
a.k.a KAK SITI…punyai kelebihan melukis…TERBAEKKK lah..hhihihi
29
Siti Zuliana Binti Husin
a.k.a YANA….suke gelak2 je dia..
30
Norazizah Binti Mohd Tajuddin
a.k.a AZIE..selamber n punyai gaya tersendiri
31
Mohamad Adli Bin Mohd Tomin
a.k.a ADLI…perghh..skrg rambut dia dah stail lah…hihih…
32
Mohamad Najib Bin Ibrahim
a.k.a NAJIB…steady n cool je…walaupun cool tapi ADA TAMAN DALAM HATI wooo~~~hihi
33
Muhamad Ishak Bin Mamat
a.k.a SAHOK…punya TAMAN DALAM HATI jugak ni..hahaha… jaga si dia baik2 k… ^_^
34
Che Azman Bin Che Dir
a.k.a CHE MAN..punyai loghat yang pekat dan sgt2 stail
35
Norhamimi Binti Zakaria
a.k.a MIMI…suka membetolkan lirik lagu sapa2 yang salah nyanyi..hihi…kira pewaris PAK NIL dalam RANCANGAN JANGAN LUPA LIRIK  yeahh yeahh
36
Nurliyana Binti Abd Mahat
Minah ni aku NO KOMEN..hahaha
37
Siti Hafizah Binti Hakimi
a.k.a KAK FIZAH..wowwwwww dah chantek kot dia skrg..nk kawen lah katakan..hihi~~~aminnnn
38
Norhijah Binti Abd Aziz
a.k.a IJA…punyai komited dlm kerja
39
Muhammad Mahfudz Bin Ismail
a.k.a APUT..kepala GAME n BISNESS je..hiihi….JANGAN LUPA BISNESS PARTNER ngan aku k~~~
40
Nur Aisyah Binti Mohamed Hamzah
a.k.a ECAH..style je n punyai cara yang tersendiri..hihi
41
Izzat B. Mustapha
a.k.a POK JART…hihihi…punyai isteri yg sgt2 comel lah,,,,TAHNIAH ye..
42
Muhamad Irrwan B. Zakaria
a.k.a BOB…mamat ni steady je..dan punyai kembar…best kawan ngan dia ni..hihi…ni pun kaki lawak jugak ni….hihihi
43
Muhammad Zulhilmi B. Ismail
a.k.a ZUL…mamat yang punyai SENI MEMPERTAHANKAN DIRI..leh pusing2 atas udara..perghhh TERBAEKKK
44
Nik Amzaiful B. Nik Jait
a.k.a POK NIK…orgnya cool je…tak kacau org lain..hihih
45
Wan Mohd Izaidi B. Ibrahim
a.k.a JEDDI….punya gaya yang rileks2 je…pendiam n kalau sekali wat lawak memang putus urat perot aku…
46
Fatimah Bt. Muhamed Norani
a.k.a FASHA SANDHA…memang comel n sgt2 sweet.. to ema,wish u all the best…hihh…x saba2 nk tgk baby ema..sebab t mesti comel mcm mummy dia… ^_^
47
Yusmahani Bt. Jamaluddin
a.k.a YUS…minah ni  sgt style n kuat melatah…muka comel je selalu…hihih,,
48
Nor Hidayah Bt. Mohd Asri
a.k.a DAYAH JOHOR….ni exhousemate aku…memang body maintain je dr dulu..ni geng2 melatah jugak ni…..opocot opocot….hihih
49
Mohd Hafizuddin B. Abd Rani
a.k.a PUDIN…memang ada gaya yg tersendiri…bagi command memang TERBAEKKKKK…tabik spring lah..hihihih
50
Noor Faiza Bt. Mohamad Hashim
a.k.a FAE…ni budak lompat ni…kira antara golongan cerdik2 jugak..hihih…suka dga dia bercerita sebab dia banyak pengalaman yang boleh dikongsi bersama rakan2…antara yg diingati ialah time abg dia terlastik getah time tgk tv…hahaha…kelakar giler… =P
51
Su'aidah Bt. Samsudin
a.k.a SU….ni minah sgt pick up…wat keje mcm FERRARI…hahaha..laju giler….
52
Nurulain Fazillah Bt. Mohd Said
a.k.a AIN…antara MC yang glamour kat IPDA ni….
53
Shamsuddin B. Md Rasip
a.k.a PUYOL…orgnya rileks je…tarak kacau org…cool n sgt2 secocok ngan awek dia…^_^
54
Normala Bt. Musa
a.k.a MALA…future wife PUYOL..MALA ni punyai style yg tersendri…pendiam n kalau dah rapat tu..macam2 cerita leh sembang ngan dia..hihih~~~
55
Nurul Hidayah Bt. Ismail
a.k.a DAYAH KL…punya matlamat dan pendapat yang tersendiri dalam mana isu….hihi…
56
Siti Noorainee Bt. Abdul Rahim
a.k.a KAK ENI…memang ramai kawan n boleh study walaupun sedang tidur..ni adalah kelebihan yang hanya ada pada kak ENI ni..hihih…nak exam IP je,kami akan roger KAK ENI,,,jasamu dikenang hingga akhir hayat…hihihi
57
Nur Suhada Bt. Zainuddin
a.k.a SYUD….punya kereta kembara…n sgt2 ganas main netball…hihih…
58
Mohd Irwan B. Sharidan
a.k.a IWAN…antara atlet batch aku ni~~~
59
Nor Hafiza Bt. Rumli
a.k.a PIJA…org PERLIS…memang sempoi je dia ni….
60
Muhamad Saib B. Omar
a.k.a AHMAD =ada style tersendiri
61
Mohamad Shamsulruddin B. Md Isa
a.k.a SHAM = org langkawi ni…antara atlet jugak dia ni…
62
Muhd Shafiq B. Shahidan
a.k.a SHAFIQ= diam je dia ni…low profile lah katakan…hihihi
63
Mohd Syafiq B. Hashim
a.k.a BOB= mulut bising tapi hati ada taman wo~~~~
64
Nik Mohd Aidil Ikhlas B. Ahmad
a.k.a AIDIL....antara yang TERHENSEM dalam batch aku…
*mesti kembang idung dia kalau dia taw ni…hahahhaa
65
Muhammad Muizzuddin B Mahbut
a.k.a TOK…dia punya MISI dan VISI yang tersendiri…wish u all the best~~
66
Mohamad Tajul Ariffin B. Idham Affandi
a.k.a TAJUL…dia ni ada style yang tersendiri
67
Mohd Safwan B. Ibrahim
a.k.a SAFWAN…atlet batch aku ni…
68
Nur Huda Bt. Mohammad Safie
a.k.a UDA….sgt2 baik dan low profile…x pernah sombang ngan aku…wish u all the best UDA~~~~
69
Nurul Azeana Bt. Yusof
a.k.a AZI…dia ni ex housemate aku….memang pekat jugak loghat dia ni…tapi dia baik wo~~~
70
Nurul Jannah Bt. Othman
a.k.a ADEQ….si adeq ni sgt2 low profile….love u adeq……
71
Muhammad Izzhan Hadi B. Zainal Rashid
a.k.a IZHAN…mamat ni kalau ngan budak kecik banyak BAGUS wooo…respect sgt kat kau….
72
Mohamad Haniff B. Anuar
a.k.a ANIP…buah ati pengarang jantung classmate aku…wish u’ll all the BEST!!!!
73
Mohd Fairus B. Ismail @ Junoh
a.k.a ABANG LONG…ni pun dah selamat menjadi suami orang…semoga berbahagia hingga anak cucu…
74
Mohd Hadi B. Khamidun
a.k.a HADI atau ORANG KAYA….dia ni orang KAYA PERLIS…hihihi
75
Khairul Fahmi B. Mat Alip
a.k.a FAHMI….senyum x lekang kalau jumpa dia ni…sampai terpejam2 mata kalau ngah senyum tu…
76
Khayrul Bariyyah Bt. Mohd Halim
a.k.a KHAI…..slumber je dia ni…adakalanya ROCK2 gitu…hihihihi
77
Nor Azwani Bt. Aziz
a.k.a WANI…awek ni atlet kot…hihihi..lari mcm pelesit~~~
78
Nurfatiwia Bt. Mohammad Rose
a.k.a KAK NUR…eh dah mcm NUR KASIH plak…kak nur dah selamat menjadi isteri org…hihihi..semoga kekal dunia akhirat
79
Siti Amera Bt. Khairi
a.k.a MERA….awek negeri 9 yang putih melepak…happening je dia ni..
80
Khairul Amar B. Sudin
a.k.s AMAR….mamat penang ni…hihihi…
81
Suzanawati Bt. Sukiman
a.k.a KAK SU….tahniah kak…dah jadik tunangan org ye ^_^




THANKS FOR ALL THE SUPPORT!!!