Thursday, December 29, 2011

shout box "TAMMAT"

ASSALAMUALAIKUM READERS...

semua org taw yang shout box untuk 
blog
akan TAMMAT
penggunaan 
FREE
pada akhir tahun ini..
maka bermula 
1 JANUARI 2012...
perkhidmatan ni akan dikenakan 
CHARGE
so..
mari kita beralih kepada
yang FREE
FREE
FREE...

DIKENALI SEBAGAI

FIBOX (BETA)


tutorial untuk buat benda bagai ni..
aku amik dekat blog ni...


so..
harap korang cuba...
but..
buat masa ni..
peyelenggaran masih pada tahap percubaan
so..
ada beberapa caption yang agak tak boleh use lagi..
but
nanti..
akan di upgrade

****boleh tinggalkan HALLOW HALLOW KORANG KAT tab atas tu yea******

so..
enjoy it

:::cikedaud::::: 


words~

Menanti
Surat
Posting
^_^


somewords~~~

trust me 
if 
u love me
n
leave me
if
u hate me




korang pernah rasa kena

REJECT
????


dedicated ~



NEVER 

play with the 

FEELINGS

of others because you may

 WIN 

the game

 but 

the RISK is

 that you will surely 

LOSE 

the person for a

 LIFE TIME



Tuesday, December 20, 2011

SILA BACA PELAN3.... =)


I WILL RESPECT U
IF
U RESPECT 
ME...

UNDERSTAND?



Friday, December 9, 2011

TUTORIAL YANG MENJADI....


ngah jalan jalan kat GROUP ni

tibe3
jumpa satu BLOG yang 
SUPERB...

pegrhhh...
tuto dia...
sgt sgt mudah n best lah..

so nk credit ckit
kat 
TUAN TANAH 
BLOG NI...


lahir 1996..
maknanya
dia masih muda lagi lah..
nway..
teruskan usaha untuk 
SHARE TUTOR 
.....
thanks..
^_^




Thursday, December 8, 2011

HEY STALKER!!!!!

wahhh!!!!

ada ORANG STALKER 
BLOG KITA LAH!!!!

hahahahah
****terima kasih kerana singgah membaca blog aku 
walau kau tak suka kawan ngan aku laH~~~

NI AKU BAGI HADIAH KAT KAU
SEBAB KAU BERKUNJUNG KAT BLOG AKU ...
HAHAHAHAH



NOTHINGS EASY GIRL!!!


pekebenda kau nih?
ehhhh...
ntah hape3 lah plak mamat ni 
nak guna  AYAT macam ni

"NOTHINGS EASY GIRL!!!"
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!
NOTHINGS EASY GIRL!!!

PEKENBENDA YANG NOTHING EASY HAAA!!!

MEH TRY DENGA LAGU NI..
THEN KORANG BACA STORY KAT BAWAH NI...


songs by RAMLAH RAM feat SLEEQ


*******************************************************8

alkisah macam ni story dia....

one day..ada sorang mamat ni...
duk melayan perasaan sebab ditinggalkan kekasih hati...
sedang3 o9...
tibe3
ternampak seorang cewek yang persis ala-ala
BIDADARI...

so dengan menggunakan skill 
KEMACHOAN 
KEHENSEMAN
KETAMPANAN
KEUNGGULAN

dia pun add cewek tu...
kebetulan...
cewek tu SINGLE....
so,
mamat ni nk try lah masuk LINE....
try punya try...
GUNA AYAT MASYUKKK
PANGGIK CEWEK TU 
SAYANG
DEAR
SAYANGGGGG

n cewek tu 
rasa tak selesa lah...
sebab
PEKEBENDA NI NAK PANGGIL PANGGIL SAYANG!!!
KO  NI SAPA LAH?
TIBE3 KENAL 
BARU3 JE KENAL
NAK PANGGIL ORANG SAYANG SAYANG SEGALA BAGAI

so cewek ni pun 
SLOWTALK 
lah ngan mamat ni...

"awk, please jangan PANGGIL saya macam tu k..."

then mamat tu pun MALU YA AMAT....
hahahha
dia pun stop panggil CEWEK 
tu dengan PANGGILAN SAYANG SAYANG...

****pe benda lah bingai sgt mamat tuh..
baru je kanal nk PANGGIL SAYANG SAYANG
CEH!!!
DESPERATE SUNGGUH!!!""
 <SEBAB DIA KECEWA LA KENA TINGGAL KOT> 

so, 
bila lama3 kenal....
DOK MESEJ3
DOK CALLING3....
DOK MESEJ LAGI
CALLING LAGI.....

tibe3 awek mamat ni datang balik kat dia...
so dengan RELA HATI 
dan HATI YANG TERBUKA
mamat ni TERIMA 
AWEK DIA SEMULA....
sebab MAMAT NI SAYANG KAT AWEK DIA!!!!


then,,,,cewek tu....
dibiarkan macam tu
SIAP PLAK MAMAT NI PESAN KAT CEWEK TU..

"NOTHING EASY GIRL...."

haaaa.....kira dah macam tu lah kisah lagu ni....

***moral of the story....
TAK PAYAH NAK BUAT ORANG LAIN SENGSARA
KALAU TAK MAMPU BAGI KEBAHAGIAAN...
BUAT SAKIT KEPALA OTAK JE ORANG OARANG MACAM KAU TU LAH!!!
ngeee....

ni cerita berdasarkan lagu tu k....

so, selamat memahami lagu tu....




Tuesday, December 6, 2011

gila lama blog bersarang!!!!!

agak3 dah berapa lama aku x berbloging ek?
rasa3 
macam dah lama je...

semua ni
sebab
aku mencari 
ILHAM
IDEA
ILHAM
IDEA
IDEA
IDEA
untuk wat entry3 yang cam best~~~
hahahaha....

okeh3...
nk rest jap..
kepala bebai giler..
otak terasa sakit....
i got NIGHTMARE kot....
hahahhahahah




Sunday, November 13, 2011

BERAKHIRNYA EXAM





KAU ADA???
hahahahaha~~~~


Saturday, November 12, 2011

PENAKUT by LYANA MAHAT





Lirik Lagu Penakut – Yuna

Tak semua kau rancang kan berlaku

Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja



Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
tidak adil tidak adil baginya



kau tak penah cuba memahami aku
cinta kau ucap kau tak penah tunjuk
dan bila tiba saat aku kehilangan
beban yang tak penah kau cuba ringankan



Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
ini bukan milikku



Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

songs BY yuna


****************************************************

AKU PENAKUT KE?
MUNGKIN!!!!
LAGI-LAGI DALAM 
SOAL 
CINTA

CINTA

CINTA


kau pernah rasa SAKIT DIKHINATI?
kau pernah rasa DITINGGALKAN?
kau pernah rasa DIDUAKAN?
kau pernah rasa DUIT KAU DIKIKIS?
kau pernah rasa kau DITIPU?
kau pernah rasa kau DIKETAWAKAN?
kau pernah RASA?
PErNAH RASA KE????


perhhhhh
orang tak rasa boleh lah 
MACAM-MACAM...

tapi
once kalau dah 
KENA
baru kau 
TAW MACAM 
MANA AIR MATA 
TU MENGALIR


****just for lesson****


Friday, November 11, 2011

ASPEK DALAM PEMBIKINAN KAJIAN TINDAKAN





ASPEK YANG PERLU ADA UNTUK
 pembikinan draft
KAJIAN TINDAKAN

ISI KANDUNGAN

1.0  PENDAHULUAN
1.1  Refleksi pengajaran dan pembelajaran lalu
1.2  Sorotan Literatur
2.0  FOKUS KAJIAN
2.1  Tinjauan Masalah
2.2  Analisis Masalah
3.0  OBJEKTIF DAN SOALAN KAJIAN
3.1  Objektif Kajian
3.2  Soalan Kajian
4.0  KUMPULAN SASARAN
5.0  PERANCANGAN PELAKSANAAN KAJIAN
5.1  Langkah-langkah tindakan
5.2  Cara mengumpul data
5.3  Cara menganalisis data
5.4  Jadual Pelaksanaan Kajian Tindakan
5.5  Kos Kajian
SENARAI RUJUKAN
LAMPIRAN 
















ASPEK YANG PERLU ADA UNTUK
FINAL REPORT KAJIAN TINDAKAN

KANDUNGAN


 Muka Surat
ABSTRAK                                                                                                      
ABSTRACT                                                                                                  
PENGESAHAN PENYELIA                                                                                   
PENGAKUAN                                                                                             
DEDIKASI                                                                                                   
PENGHARGAAN                                                                                        
ISI KANDUNGAN                                                                                       
SENARAI JADUAL                                                                                     
SENARAI RAJAH                                                                                       
SENARAI LAMPIRAN                                                                               

1.0       PENDAHULUAN                                                                            
            1.1       Refleksi Pengajaran Dan Pembelajaran Lalu                         
            1.2       Sorotan Literatur (berdasarkan refleksi)                                
2.0       FOKUS KAJIAN                                                                               
            2.1       Huraian Fokus Kajian                                                             
            2.2       Pengumpulan Data Awal                                                        
            2.3       Tindakan / Intervensi                                                              
3.0       OBJEKTIF DAN SOALAN KAJIAN                                              
            3.1       Objektif Kajian                                                                       
            3.2       Soalan Kajian                                                                          
4.0       KUMPULAN SASARAN                                                                 
5.0       PELAKSANAAN TINDAKAN                                                       
            5.1       Prosedur Tindakan                                                                  
            5.2       Cara Mengumpul Data                                                            
6.0       DAPATAN: ANALISIS DAN INTERPRETASI DATA                
            6.1       Analisis Data Menggunakan Pemerhatian                              
            6.2       Analisis Data Menggunakan Temubual                                  
            6.3       Analisis Data Menggunakan Karya                                        
7.0       REFLEKSI                                                                                         
8.0       CADANGAN KAJIAN SETERUSNYA                                         
SENARAI RUJUKAN                                                                                  
LAMPIRAN







MASA SIBUK YANG PENUH DENGAN ILMU


busy giler semanjak ari tu...
ngan nak siapkan tesis lah...
hape lah...
itu lah..
ini lah...
banyak yang nk kena uruskan...

skrg...
12 / 11 / 2011
alhamdullilah...

kerja tesis mentesis ni dah selamat diuruskan..
now masa nak bagi kat adeq2 junior 
beberapa input yang berguna untuk buat tesis...
nk edit2..
then hantar kat email dorang...
sharing is caring kan..
mana taw...
time ni kita tlg dorang, esok lusa tulat next week
rezeki kita plak...

hehehe~~~







KATAK HIJAU YANG KAYA

NI MASA UMUR DIA SEBULAN
TAHUN 2007

NI TAHUN 2011
BANYAK NI JE YANG ADA?
HAHAHAHAHA~~~~







bijak menabung 
untuk
pelaburan
masa depan....

^_^

KAU ADA?~

BENDA YANG DAH LAMA AKU NAK



ASSALAMUALAIKUM...

lama dah aku tak buat entry baru...
ni disebabkan beberapa perkara yang perlu aku selesaikan

so, rini aku nak share satu benda ni..

"BENDA YANG DAH LAMA AKU NAK"












HAAAAAA

benda ni lah yang dah lama aku nak..
since aku form 1 lagi
masa tu tahun 2001

giler ar now aku dah umur 23 
n now dah tahun 2011

perghhhhh
lama giler aku menahan rasa dihati ni..

xpe lah, 
one day aku akan pastikan aku REMMMMMMMBAT
satu gitar NYLON ni...

nape NYLON?
sebab aku pernah chat ngan seorang kawan aku,
bakal guru music...
dia pesan
kalau perempuan,
sesuailah pakai GITAR NYLON...
sebab apa?
sebab tak sakit jarilah kalau main petik petik nanti,....

so aku pun wat research pasal gitar gitar ni kat



doakan lah ek aku leh dapat gitar ni...
ngeeeeeee
^_^


DUIT TABUNG



serius ni...
aku memang teringin nak beli kereta sendiri...
:'(
huhuhuh

agak-agak...
cukup tak kalau aku guna duit dalam tabung katak aku ni?

TABUNG KATAK SESAMA UMUR SEBULAN


aku dah list beberapa jenis kereta yang aku nak rembat...

tapi, cukup ke ni?
aduyaiiiiiiiii~~~~~~~~



Saturday, October 29, 2011

dapat hadiah HEADER BLOG ^_^


wahhh....header cun!!!

thanks buat 

sebab buatkan header yang
cun 
macam ni~!!!!!

wah.terharunyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ^_^

PETIK SEKALI 10 DATANG

assalamualaikum semua...
now hari sabtu....
hari untuk kita bersuka dan bergembira..
hahaha...

al kisah tdi pagi aku sembang2 ngan adeq aku yang bongsu...nama dia padil...
n korang pun leh panggil dia padil...
kalau aku nk ejek2 dia aku ejek dia kodil..
tp korang x leh lah ejek dia kodil sebab korang bukan adeq beradik dia...
hahahha...
(apa yang melalut ni~~~)

kita DIRECT to the point...
masa ngah sembang2...
die pesan kat aku...

BERKAWAN BIAR SERIBU
BERCINTA BIAR SATU~~~

then aku saja nk balas ayat dia tu <ewahhh....saja nyakat2 nk tgk apa reaksi dia>

aku pun selamber je jewab..
BERKAWAN BIAR SERIBU...
BERCINTA BIAR BERATUS
BERNIKAH BIAR SATU....
~tetttt....

tiba2 dia marah woo...

ikuti perbualan kami dua beradik...

padil = PUIHHHH...apa punya org ni...tak baik wooo kak lily nk main2kan perasaan lelaki ni...
aku = eh apa plak...saja je gurau2 nk tgk reaksi ko...
padil = eleh, perempuan petik sekali sepoloh dtg...
aku = perghhh..gila ar ko...mana ada...lainlah lelaki petik sekali 100 yang berbaris...
padil = xlah...perempuan petik je sekali ramai yang dtg punya....
aku = <petikkan jari...> haaa...tgk x de pun org dtg....
padil = bongok lah kakak aku ni...ni kan kat umah....memang lah xde siapa yang nk dtg...
aku = hahahahahha.... weyh...lelaki  petik sekali 100 dtg...
padil = kalau lelaki tu banyak duit boleh lah petik sekali je 10000000 dtg... tapi kalau xde duit, petik2 jari sorang pun xkan dtg lah...

aku pun gelakkkkkkkkkkkk besar lah....
hahahhahaha


tibe2 aku terfikir apa yang adeq aku cakap ni...

urm...
PETIK SEKALI 10 org leh dtg...???
betol ke?
ada je beberapa sebab ASAL LELAKI/PEREMPUAN leh PETIK JARI SEKALI 10 orang berlari untuk mendapatkan CINTA mereka....


 11 alasan..
1 - poket tebal (banyak duit)
2 - muka macho/lawa
3 - kerja hebat-hebat
4 - anak DATO/TAN SRI
5 - ada KERETA MEWAH
6 - PENGARUH besar....
7 -ada RUMAH
8 - STYLE ala2 MACHO/CHANTEK
9 - gaji BERIBU $$$$$$
10 - kelulusan UNIVERSITI 
11 - pakai HANDPHONE MEWAH 




~jom ramai2 kita petik jari...tengak ada x sesiapa yang dtg... hehehhehehhee



Monday, October 24, 2011

saya tak janji selamanya ada untuk awak... tapi saya berjanji untuk sentiasa berada disisi awak~~




korang faham x ungkapan ni?

mari kita pendekkan cerita....

sepasang kekasih...
Aloi dan Nurul...

Nurul jenis yang selalu sangat call dan mesej Aloi..
sebab apa?
sebab dia jauh ngan Aloi...
dan cara yang paling efisyen untuk merasakan dekat dengan Aloi ialah dengan sentiasa MENGHUBUNGI Aloi...
****adakah cara tu salah?
mungkin lah kot, bagi pada yang berbeza pandangan dan pendapat~~~

mungkin ada yang kata ;- 
~ eh Nurul, apadahal...ko layan je lah orang lain... Aloi tu, kalau mesej ke call ke barulah kau layan..
~ eh Nurul, kau x yah lah dok call ngan mesej Aloi, bukan dia nk layan kau pun...
~ eh Nurul, drpd bazirkan krdt topap tu, meh lah share kredit ngan aku...

dalam cerita lain.. Aloi macam biasa...
dengan cara dia...
malas nk layan panggilan dan mesej Nurul...

dan~
dalam satu situasi yang lain, Nurul sentiasa mencuba untuk menghubungi Aloi..
agar Aloi dapat merasakan bahawa Nurul sentiasa ada untuknya...
sehari, seminggu sebulan...
barulah Aloi menjawab panggilan Nurul...
ketika itu, riang gembiralah Nurul apabila dpt mendengar suara pujaan hati~~
***mesti ada yg tertanya2, apa punya lah Nurul ni, bengap ke apa... sebulan kot, baru nk jawab phone..
lantaklah kat Nurul tu...sebab ni cerita dia... <hahahahaha..>
oke2, sambung cerita~

then lepas tu Aloi kembali mendiamkan diri...
meneruskan rentak yang biasa yang dilukan sebelum2 ini...

dan Nurul... dengan rutin hariannya, mencuba untuk menghubungi Aloi...
dan sentiasa menghantar mesej kepada Aloi....

dan suatu masa~~~~~
di saat selepas selesai menunaikan solat maghrib, Aloi baru tersedar yang Nurul dan 3 hari tak menghubungi dia...
dan disitu, Aloi pun mendail no Nurul...
tutt tutt tutttt~~~
HELLO~~~~ < suara Nurul kedengara..>

dan mereka berbual mesra sehingga malam melabuhkan tirai....

dan keesokkannya pula Aloi telah menjadi ringan tulang untuk menghubungi Nurul yang jauh dimata memandangkan Aloi time tu memang bosan giler giler giler...
dalam kebosanan barulah mencari Nurul untuk menghilangkan bosan tu...
dan~~~~
Nurul sentiasa ada untuk menemani Aloi 

dan tiga hari kemudian...Aloi mendiamkan diri...
dan seperti biasa dengan rutin biasa...
hanya memandang skrin phone tanpa menekan butang hijau apabila Nurul menelifon...
hanya membaca mesej2 yang dihantar Nurul tanpa mem REPLY mesej tersebut...

seminggu duaminggu...
dan masuk ke tiga minggu yg seterusnya...
Nurul dah 2 hari tidak menghubungi Aloi...
dan ketika itu, sebelum Aloi memejamkan ...
tutt tuttt < bunyi mesej....~>

"Nurul koma di Hospital Tunku Rahimah Klang..."

pappppppppppp~~~ tidak semena2, masa tu, Aloi merasakan mukanya panas dan panas dan panas...~~~~

dan....
sehari selepas Aloi melawat Nurul, Nurul telah pergi untuk selamanya...

dan hari2 sepi Aloi kerana tiada call dan mesej seperti hari2 yang sebelum2 ini~~~~~


then~~~
itulah ungkapan yang Nurul biasa ungkapkan~~
"saya tak janji selamanya ada untuk awak... tapi saya berjanji untuk sentiasa berada disisi awak~~"
nurul _ cintaALOI







Tuesday, October 18, 2011

KELAR BAYI: AKU PUNYA PENDAPAT

ASSALAMULAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA…

Aku taw ramai sekarang yang dok mengata macam2 kat budak pompuan yang kelar2 baby tu…

ada yang cakap napa tak tunjuk sekali muka pompuan tu..

ada yang cakap “eh, ada ke manusia mcm ni”

ada yang cakap “tu lah dah SEDAP2 last2 ko nk bunuh baby tu”

FIRSTLY aku taw berita yang menyayat hati tu melalui page2 yang aku join..
Memang sedih..
Giler sedih..
Dan paling sedih CARA BAGAIMANA BABY TU WUJUD
Sah2 budak tu dah buat salah.. for sure dia menghadapi tekanan perasaan..
dan paling sentap LELAKI tu plak suka suki tak nak BERTANGGUNGJAWAB
so, bayangkan … pompuan tu dah lah melahirkan BABY dgn cara yang TAK SEMPURNA..
dan SUDAH PASTI…
ada kesan yang POMPUAN TU ALAMI…

"MEROYAN…."

Korang pernah dengar perkataann tu?
BAHAYA KOT MANUSIA MENGALAMI SIMPTOM “MEROYAN”
Banyak perkara yang TAK TERJANGKAU DEK PEMIKIRAN BIASA akan BERLAKU…
Pasti kes seperti KELAR BAYI ni boleh berlaku…
Apa yang penting? Peranan orang sekeliling…
Berdasarkan sumber yang aku baca..
GURU LELAKI BERASA CURIGA KERANA PELAJAR PEREMPUAN TERSEBUT TIDAK HADIR KE KELAS LALU PERGI KE BILIK PELAJAR TERSEBUT..
Andaikan apa yang aku baca ni betul…
Dalam hati aku
“kenapa guru lelaki leh ada perasaan CURIGA? Adakah dia CURIGA bahawa pelajar tersebut akan melakukan perkara tidak sepatutnya atau adakah CIKGU TU TAHU BAHAWA PELAJAR PEREMPUAN ITU MENGANDUNG?”
Kalau tahu, mana peranan yang dorang buat?
Then np sampai leh jadik macam ni..
Dah mcm ni nk kecoh-kecoh sana sini…daripada benda yang orang tak tahu dah heboh 1 Malaysia..
Darpd aib yang dialami tu tak diketahui…
Habis dah AIB tu dijaja sana sini…
Aku simpati dgn apa yang menimpa PELAJAR TERSEBUT…
Umur 16 tahun? Dalam usia mentah dah tanggung segala bagai bebanan …
Dari mana wujudnya baby tu, tak payah lah aku nk terangkan satu persatu kat sini..
Korang sure2 taw kan, mcm ne leh wujud…
So, tu biarlah antara mereka dan MAHA PENCIPTA
Sebagai manusia, baik kita fikirkan bagaimana nak elakkan benda ni berlaku kat diri sendiri, kat adik beradik, kat kaum kerabat, kat sedara seislam kita…
Bukan dengan MENCERCA, MEMAKI HAMUN, MENGHERDIK,
Yelah..sebab ntah2 yang CAKAP BESAR tu YANG KECOH2 sgt tu LEBIH KURANG je..

SO COUPLE TU BIARLAH BERPADA2…
YANG LELAKI TAK PAYAH TEST POWER SEBELUM MASANYA
YANG PEREMPUAN TAK PAYAH MENGODA SEBELUM MASANYA…

So, fungsi kita bantulah siapa2 yang teraniya tu…
Maksud aku, yang ditimpa MUSIBAH…
Jangan diherdik, kerana mereka telah DIKURNIAKAN DUGAAN
Dan ingat, dugaan tu datang kerana banyak faktor… (nk taw faktor, baik korang search lah sendri, t aku cakap lebih2 kata aku ni ustazah lak , hahahahah)
So,aku rasa kita punya TANGGUNGJAWAB yang sama2 perlu dipikul…
Berfikirlah semasa orang lain sedang NYENYAK tidur…






BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di sini, semalam.

Kejadian menggemparkan itu berlaku kira-kira jam 7.40 pagi dan pelajar tingkatan empat terbabit dikatakan melahirkan bayi cukup sifat sebelum dia mengelar bayinya yang masih hidup itu dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter.

Sumber berkata, sebelum kejadian, pelajar terbabit dikatakan gagal hadir ke kelas sehingga menimbulkan rasa curiga seorang guru lelaki berusia 41 tahun yang kemudian ke bilik asramanya.

Menurutnya, sebaik tiba di bilik pelajar berkenaan, guru itu terkejut apabila mendapati satu mayat bayi perempuan cukup sifat berlumuran darah di atas lantai berhampiran katil suspek