Friday, October 14, 2011

KAWAN KORANG TU JENIS APA??? MEH USHA SKIT....

awak ni bagaikan TV3 dlm diri sy , "sentiasa m'jadi inspirasi hidupku"
bila berjauhan dgn awk sy tak kisah , sbb awk ni kan TV9 , "dekat di hati"
awk nk tahu x , bila sy dekat ngan awk , sy rase tenang sgt mcm NTV7 , "i feel good" .
 walau ape2 pun yg berlaku , sy harap lepas ni hbngn kita mcm radio HOT FM , "lebih hangat dari biasa"
org selalu ckp manusia ni umpama ASTRO , "mcm2 ade" .
 tp sy harap sgt bile sy ade masalah awak tk jd mcm NABIL , "lu pikir la sendiri..." ~~

for sure lah korang semua ada kawan kan...
kalau tak rapat pun at least 
kawan-kawan biasa pun ada...

apa kata, kita check jenis mana kawan korang tu...

1) sentiasa menjadi inspirasi hidupku
~ ni jenis kawan yang selalu memberikan KELAKUAN POSITIF dan memberikan TELADAN yang positif kat korang...cara dia study, cara dia bercinta, cara dia makan, semualah... everything yang dia buat korang leh jadikan guide dalam life korang... kawan macam ni jenis yang cool, sebab dia jenis tak kacau hidup korang... dia ada life style dia sendiri

2) dekat di hati
~ kawan macam ni, dah macam bayang-bayang hidup korang, mana je korang pergi, mesti dia ada... dia ni jenis yang pandai amik hati korang lah... dan dalam erti kata lain dia jenis yang tarak kencing sama korang.. dia pandai dalam bab-bab jaga hati kawan ni...

3) i feel good
~ kawan macam ni..macam ne ek? haaa...yang jenis macam ni leh membuatkan korang selesa bila ngan dia...cakaplah kasar macam mana pun, dia tarak amik hati punya...korang lawak lah kasar macam mana pun dia tarak amik hati jugak.. kawan macam ni, jangan lah korang sampai pijak plak kepala dia, sebab dia ada perasaan jugak...

4) lebih hangat daripada biasa
~haaaa...kalau kawan macam ni, dia ni jenis yang baran...korang taw baran tu apa kan??jenis yang kuat HOTT gitu...ala, yang cepat panas lah...sikit je tak buley,,,,kalau dia nk kasar ngan kita, kita rileks je, tapiii kalau kita kasar ngan dia, SENTAPP kot....ceiit!!!

5) macam-macam ada
~kawan macam ni...boleh dikatakan kawan yang lengkap serba serbi...macam2 perangai dia boleh buat... dan bila kita macam2, dia steady je nk layan kita...kalau kita sedey, dia sedey..kalau kita happy dia happy...kira macam2 lah.. dalam erti kata lain FLEKSIBEL gitu...

6) lu pikir lah sendiri
~kawan macam ni...ni jenis kawan yang tak leh pakai.... bila dia ada masalah...hu hu huuu...nanges atas bahu kita, sampai basah baju kita, siap ada hingus2 lagi tu...tapi kalau time kita plak dia leh cakap...LU PIKIR LAH SENDIRI... ada ke patut? ada ke? ada ke?

selagi kita ada kawan, kita hargailah...
janganlah kita amik kesempatan kat kawan kita tu...
tak baik wwooooo...
aku paling ANTI ngan siapa2 suka amik kesempatan kat kawan2 ni..
kalau aku jumpa orang macam tu, aku akan buat2 tak kenal lah..
sebab,aku rasa tak rugi lah kalau kawan ngan orang yang SUKA AMIK KESEMPATAN tu..
bagi aku, kawan yang baik harus dilayan baik..
kawan yang tak baik, selamat tinggal lah~~~
ramai lagi orang lain yang sudi jadi kawan aku...

kepada kawan-kawan...
korang memang terbaik..
dan korang tetap di hati...
i lapppp u~!!!!!!!!!!!



4 comments:

mr.kylephytrie said...

hah...tambah satu lg.....SCTV NGEEETOPPP!!!! hahahaha

spywriter said...

mr.kylephytrie = xpun KPOPPP...ahahahahhaaaa

HuDa HusMaN said...

hahahahaha.
kalo kes adek ne,nak letak dorg kat kategori.. LU PIKIR LAH SENDIRI...
:)

spywriter said...

HuDa HusMaN = cun jgak kalau ketegori tu..hahahhahaha...
xpe2...t akak wat entry baru ek.. =P