Tuesday, September 13, 2011

SEDAR DAHULU TENTANG INI~~~








“Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dgn mas 

kahwinnya RM..”


                                                                             
Itu yg tersurat. tersirat? ini dia,

“Aku tanggung dosa2 si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat, aku tanggung 

dan

bkn lg ibu bapanya, & aku tanggung dosa bakal anak2 aku. Kalau gagal, maka aku fasik, 

dayus 

& aku rela masuk neraka dan malaikat Malik melibas aku hingga pecah badan aku”


 lelaki & wanita" Jgn fhm yg tersurat shj, yg penting fhami 

isi tersirat, supaya kita dpt lebih mmahami tanggungjawab"

kepada yang masih bujang lat luar tu

sure-sure kalau dengar benda ni

akan 

rasa macam-macam 

plak...

rileks....

semua yang kita buat

ada PENGHITUNGAN

TERMASUKLAH JUGAK

ikatan ijab dan qabul 

so...

BUAT PERSEDIAAN DARI SEGI MENTAL DAN FIZIKAL

yang suami tu

sedarlah TANGGUNGJAWAB anda

yang isteri plak

ingatlah bahawa JANGAN DERHAKA kat suami 

so 

mendirikan MASJID 

merupakan

salah satu 

IBADAH 

kita

^_^






2 comments:

mr.kylephytrie said...

nak cik den ponah post artikel ni kat fb lorh...semua gara2 anak ye nak kawen end of this month....hehehehe

spywriter said...

mr.kylephytrie = hahaha....siapakah itu?wahhh..nk menikah dah ek...