Friday, September 2, 2011

ANDAI DAPAT KU UNDURKAN MASA

AXL's

Andai Dapat Ku Undurkan Masa 

Dalam usikku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku duga
Lilin menjadi bara
Gurauanku jadi dilema prasangka

Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang
Entah ke mana

Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita
Agar dapatku temui dirimu
Umpama sebutir permata yang sirna

Andai dapat
Ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata
Dan tingkahlakuku yang salah
Agar kita dapat seiring
Di mercu asmara

Tak ingin lagi
Dan tak mahu lagi berpisah
Bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tiada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri





*********************************************
PERNAH DENGAR LAGU INI?


kalau sapa tak pernah dengar,
meh lah dengar...
sentap beb lagu ni




lagu ni ditujukan buat girl dia...
tetiba je girl dia buat hal...merajuk lah...apa lah..ini lah...
manalah si boy ni x susah hati kan...
then tiba2 girl ni tuduh yang boy ni ada girl lain...
aik???
main tuduh2 je kau kan???
bukan nk selidik ke apa ke...
ni kau tuduh sana tuduh sini..
kalau betul lelaki tu ada awek lain...

ni antara CIRI-CIRI yang leh korang kesan ;-
~ mesej @ call  PAYAHHHH giler nak bagi RESPONS
~ nk ajak g MAKAN pun PAYAHHHH dah
~ nk mintak TOLONGGG pun PAYAHHH dah
~ nk LEPAK SAMA2 pun PAYAHHHH dah...
~ semua PAYAHHHHH PAYAHHHHHH PAYAH..

macam2 alasan diberinya...
bila ngan orang lain

LAJUUUUU plak dia ek...

hahhh...ni ciri-ciri kalau BOY korang tu ada GIRL lain....
so, BETTER check lah dulu
jangan main TUDUH2 je ...
x baik taw...
cian kat BOY tu...

dengar lagu ni nampak sangat BOY ni IKHLAS ngan GIRL dia...
tapi
tindakan GIRL dia yang DAH WAT KEPUTUSAN tu...
urm.....

PAYAHHHH lah aku pun nak cakap kan...
so, kalau rasa2 nk main2 dalam RELATION ni...
aku rasa KORANG DAH BUANG MASA LAH...
so, SEBELUM NK WAT PE2 KEPUTUSAN 
untuk RELATIONSHIP ni..
PIKIAQ BAGI HABIS dulu...

ok...
SELAMAT HARI RAYA ^_^ 



2 comments:

aiEz said...

lagu ini mengingatkan kisah lama...sob2 mood sedih dtg menjelma...:'(

spywriter said...

aiEz =sob sob sob....jgn sedey2 ek... aiyooooo