Saturday, August 20, 2011

LUAHAN HATI SEORANG PEREMPUAN KEPADA BAKAL SUAMINYA~~

ASSALAMUALAIKUM..

ALHAMDULLILAH...akhirnya setelah lafaz akad nikah yang abang alunkan, sayang sah menjadi milik abang dunia akhirat, <inilah yang sayang selalu IMPIKAN>> menjadi milik sah kepada seorang lelaki yang DICINTAI dimana secara zahir dan batin setiap perilaku dan apa yang kita buat telah menjadi HALAL disisi ALLAH s.w.t. muka abang serius sangat tadi, siap ada peluh2 lagi tu... lepas je TOK IMAM, dan WALI menyebut SAH SAH SAH...berlinang air mata sayang mengalir ni... abang taw x, sayang sentiasa mendoakan agar kita berdua dipermudahkan segala urusan sehingga perjuangan yang terakhir.. dan hari ini adalah langkah pertama untuk kita berdua memperjuangkan segala IMPIAN dan CITA-CITA kita~~~



Abang, sayang sangat hargai semangat dan impian abang untuk menunaikan MAJLIS PERNIKAHAN dan PERSANDINGAN yang selama ini sayang idamkan, segala kemahuan semua abang turuti. Ini yang membuatkan sayang bertambah sayang kat abang..

Alhamdullilah, didikan mama dan abah akan sayang jadikan segala panduan untuk kita melayari kehidupan kelak.. dan abang jangan pernah jemu dan mengeluh untuk membimbing sayang ke jalan yang diredhai oleh Nya.... abang ingat tak sayang pernah tanya macam-macam soalan kat abang?

-abang suka makan kat kedai mana?
-abang suka makan apa?
-abang kalau free selalu buat apa?
-abang itu abang ini....
semua sayang nak taw~~~
sebab apa?
sebab sayang nak 
MEMAHAMI dan MENYELAMI
STYLE LIFE ABANG...


kat kedai MAK LONG tu, abang suka sangat makan asam pedas dia...sayang perlahan-lahan belajar masak asam pedas...mujur saya boleh menuntut ilmu masak-masak daripada mama. lagi2 masakan mama memang MARVELOUS. tengoklah abah sayang, hari2 nak mama masakkan untuk dia..kalau makan kat kedai pun bila balik je mesti nak mama masak cucur ke goreng pisang ke sebab kalau sehari tak makan masakan mama boleh demam abah tu~~~~... tak sabar plak sayang nk masakkan untuk abang,, hihih... agak2 pas ni kalau abang pencen leh kita bukak kedai makan plak ye.. ^_^ mama pesan AIR TANGAN MASAKAN ISTERI adalah cara yang terbaik untuk menambat hati suami..hihi~~~ so, segala ilmu masak-masak ni sayang harap dah ada dihujung jari sayang je, abang leh request nk makan pe, INSYAALLAH,,,sayang akan tunaikan... lagi best kita leh jimatkan perbelanjaan dapur kan?? dah lah kenduri kita hari tu guna banyak duit, so now kita leh menabung untuk future life kita pulak~~

abang, kalau boleh kita selalulah solat berjemaah ye.. tak dapat zohor ngan asar pun tak pelah..kita subuh, maghrib dan isya sama-sama...at least sayang akan dapat merasai jiwa kepimpinan abang tu... Abang, melalui sabda Rasulullah SAW, " Siapa solat berjemaah 40 hari berturut2 iaitu takbiratul ihram bersama imam, Allah menuliskan utknya 2 kebebasan. Bebas dari kemunafikan dan bebas dari Neraka." ini yang sayang cari selama ini.. sayang memerlukan imam dan abang adalah imam sayang di rumah... kalau kita tak sibuk boleh lah kita pergi masjid AL HUDA untuk menunaikan solat bersama jiran-jiran kita... moga-moga anak-anak yang akan dilahirkan kita boleh  didik mereka melalui kepimpinan yang abang semaikan ni..biar mereka dapat mengenal solat itu daripada didikan kita terlebih dahulu...




EPL ke PIALA MALAYSIA ke PIALA THOMAS ke apa-apa je lah, sayang okeh punya...kalau abang nk tgk ngan kawan2 pun tak pe..sebab sayang leh siapkan art sayang ni tima abang tak de kat rumah... tak pun kalau nk tgk ngan sayang pun, sayang leh temankan... hihih ^_^ yang penting kelab sapa yang menang kena belanja duit minyak selama seminggu,,hihihihi <deal yang sgt sgt menguntungkan>>> macam tahun lepas, seminggu sayang leh jimatkan duit minyak kereta sebab kelab sayang menang..hihi...tgklah sebab barisan pemain yang turun hari tu memang kawan-kawan sayang masa kat sekolah dulu <hihih, perasan je sayang ni~~ =P >



weekend2 kita leh jogging sama2...hihi,,nak berenang sayang tak pandailah...tapi kalau nak belajar berenang jugak abang ajar kan sayang ye...urm...kan abang ada macam2 kursus n sijil tentang air air ni....sayang mana ada...so kalau pe2 abang leh jadik pelampung sayang..kikikiki......



sayang tak sempurna tapi sayang mampu belajar untuk menjadi yang tebaik buat abang...sebab abang sekarang dah menggantikan tempat abah...abang bertanggungjawab dekat sayang sepenuhnya dan kalau langkah sayang salah ini bermakna sayang dah tempah neraka untuk abang, tak sanggup sayang untuk tersilap langkah dalam melayari kehidupan bersama abang... semoga kita berdua mampu menjalani hari-hari yang mendatang dengan penuh kesabaran dan ketaqwaan....

salam sayang buat abang~~~~




terima kasih abang~~~

_______________________________________________________________________

perghh...
jiwang plak aku petang-petang ini..
ini disebabkan aku sedang menyiapkan tugasan assignment ni..
tibe2 terbaca blog seorang sahabatku ini..
firstly nk tujukan SEJUTA PENGHARGAAN buat sahabat saya  EL FARREN melui ENTRY yang bertajuk 

Luahan Hati Seorang Lelaki Kepada Bakal Isterinya...







12 comments:

hanaahmad said...

manisnya, semoga terus berbahagia. insyaAllah. :)

spywriter said...

hihi...ini cuma nukilan rasa...
saya belum ketemu tulang rusuk saya lagi~~ ^_^

Suhaili Othman said...

bestt nyeeeeee :D insyaAllah dapat yang terbaik . amin :)

nazira said...

Nice entry.. bez...

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

spywriter said...

Suhaili Othman = insyaAllah...itulah harapan saya,...hihih....aminnn ^_^

spywriter said...

nazira = thanks darl ^_^

::dEyb:: said...

semoga bertemu dgn tulang rusuk anda :)

spywriter said...

::dEyb:: = hehehe...aminnnn...mudah2han~~~ thanks yea..

Rosalia said...

sweetnye :)

LynnDamya said...

pengsan sambil tersenyum lebar sbb sweet sgt !! hahaha...rasa nk buat jugak tp.....err.......segannya (-_-') sy xsweet, hahaha

spywriter said...

Rosalia =
=))))

spywriter said...

LynnDamya = sila belajar kat saya mcm ne nk jadik sweet... lalalalalal =)