Tuesday, May 3, 2011

selagi kau masih disini

What I gotta do to make you love me
What I gotta do to make you care
What do I do when lightening strikes me
And awake to find that you are not there

What i gotta do to make you want me
What i gotta do to be heard
what do I say when it's all over
sorry seems to be the hardest word

chorus:
It's sad (so sad) so sad
It's a sad sad situation
And it's getting more and more absurd
It's sad (so sad) so sad
Why can't we talk it over
Oh, it seems to me
Sorry seems to be the hardest word

What do I do to make you love me
What do I got to do to be heard
What do I do when lightening strikes me
What have I got to do,
What have I got to do?

When sorry seems to be the hardest word...

hye guys...
korang pernah x dngar lagu kat atas tu..
kalau pernah maybe korang taw tajuknya kan...
urm tajuknya SORRY SEEMS TO BE THE HARDEST WORD~~~

okey kali ni kita share pula satu story yang boleh kita rasa n fikir sama-sama...

AL-KISAH...
hidup ni sementara je...
bila-bila kita boleh PERGI 
andai itu takdir yang menimpa kita pada HARI ini atau ESOK
adakah kita sudah bersedia??
tentunya ada yang belum BERSEDIA lagi..
sebab banyak tanggungjawab dan amanah yang belum selesai lagi..
namun seandainya kita PERGI dan meninggalkan orang-orang yang menyanyangi kita adakah kita akan dapat bayangkan apa yang mereka rasai..
semestinya meraka akan MERASAI KEHILANGAN...
betul kan? 
bayangkan kalau dah hidup bersama selama 30 tahun dan dikurniakan anak2 yang dah besar2 dan dah ada kerjaya masing2...tiba2 suami / isteri PERGI dijemput ILLAHI...
masa tu kita akan rasa sangat2 sedih n sgt2 down..
sebab
satu semangat kita
satu sumber inspirasi kita
satu matlamat kita
satu kekukuatan kita
dah pergi selamanya....
SELAMA-LAMANYA...
............................................................................
maka bermula dengan hari inilah 
tentukan matlamat anda,,
dengan siapa anda berkawan
dengan siapa akan menjadi suri di hati anda...
jangan permainakan perasaan siapa-siapa pun...
siapa pun dia
dialah yang akan jadi sebahagian daripada hidup anda...
susah senag bersama-sama...
kalau ada salah atau kekurangan pada mana-mana bahagian
kita sama-sama selesaikan dan memikirkan bagaimana cara untuk mengatasi...
agar kita lebih merasai dan menikmati hidup ni....
agar bila kita pergi SUATU HARI NANTI,,,,
kita tinggalkan kenangan-kenangan yang manis dan baik-baik dengan HARAPAN doa kudusmu menemani pemergian ku~~~~
insyaALLAH~~~~

2 comments:

Syafiq Mohtar said...

sy suke lagu ney.. huhu.. tp ta pena kenal penyanyinyer sampai tengok HKLBR baru tau ni lagu elton john.. huhu

spywriter said...

aah,,,lagu ni didendangkan oleh blue n elton john...
nway...saya pun memang suka lagu ni~~ =))
terima kasih sebab sudi singgah blog saya~~