Saturday, December 22, 2012

the more u stalk the more u hurt

Assalamualaikum...hai readers.... ^_^
lama betul x update blog...rasa macam selama ni hanya menjadi pemerhati senyap dan cuba membuat beberapa kajian plus plus penyelidikan...
finally, bila menjadi "pemerhati senyap" atau lebih dikenali "silent watchers" rasanya banyak yang boleh kita improve kan kekurangan yang ada pada diri kita ni..

let's start with BISMILLAH...
setiap kita mempunyai pelbagai background yang membesarkan kita dan seterusnya background tu yang mencorakkan siapa kita pada hari ini....
PENGALAMAN + IMPIAN + HARAPAN kita merupakan menu UTAMA dalam kehidupan kita,
kemudian disulami beberapa perkara yang menjadi KENANGAN sepanjang hidup kita...

berbekalkan muka buku...kita dapat mengenali dan mendalami siapa seseorang itu sebelum kita mengenali dia...
lagi banyak kita cuba mengenali adakalanya makin banyak perkara yang menyakitkan...<ini kenyataan>





so, kalau kita sakit, siapa yang harus dipersalahkan? tentunya kita harus menyalahkan diri kita sendiri, sebab......kita yang volunteer nak jadik pakar sejarah..kononya untuk cuba mengenali...tapi makin banyak yang kita tahu, akhirnya makin rasa sangat sakit...

so, sebelum anda ingin menjadi STALKER....
beberapa tips yang perlu anda study >>>>

1- betulkan niat
untuk menjadi stalker yang kuat mental dan emosi, apa yang penting kita betulkan niat kita... look, kita niat nak kenal siapa dia...so, kita stalk dan jangan cuba membuat "HUKUMAN"

2-  pastikan masa + keadaan + emosi yang stabil
apa yang penting untuk menjadi stalker yang berjaya ialah dengan memastikan diri mempunyai masa yang terluang, keadaan yang selesa dan mood yang penuh tenang. hal ini adalah untuk memastikan sekiranya kita menemui sesuatu yang ganjil, kita dapat menyahkan perasaa kurang enak itu dengan cara yang bijak

3- mental harus kuat
jangan mudah menangis atau terluka dengan apa yang kita tahu...bila kita nampak je, cuba berlagak tenang dan jangan sesekali cuba untuk beri tahu dekat orang itu yang kita tahu tentang sejarahnya... "not weeping for what has happened" ... kita ialah siapa kita pada hari ini... kuat kuat kuat!!!!!

4- cuba bersyukur dengan apa yang telah kita ketahui...
says ALHAMDULLILAH....mungkin ada hikmahnya apabila kita dapat mengetahui serba sedikit tentang apa yang kita nak tahu...ALHAMDULLILAH...dan jangan lupa untuk menjadi seorang yang dapat mengIMPROVEkan diri ke arah yang lebih baik...


KEBURUKAN STALKER!!!!
dalam setiap perbuatan tu ada keburukan..antara keburukan menjadi stalker ialah..
1- jiwa kacau
2- mula rasakan kekurangan diri
3- menjadi moody
4- mula berubah sikap
5- lebih banyak bersendiri...

so, to uolsss.....kalau nak jadik stalker, u should prepare ur self with full willingness~

thats all...
xoxo ~


6 comments:

Aimi Syafiqah said...

setuju sangat sangat :)

Si Gila Lensa Kamera said...

suka dgn entry ni sbb sy memg suka stalker people..hehehe..kantoi.. :P

lyanamahat said...

@Aimi Syafiqah = hihih...setuju sesama ye ^_^

lyanamahat said...

@Si Gila Lensa Kamera = shhh...jgn cakap kuat3..nanti org denga...kantoi~ hihihih

Razil Tahir said...

stalking orang takper... tapi jangan lupa sayangkan diri sendiri... :)
kekadang jealous tengok orang lain sampai makan diri..

lyanamahat said...

@Razil Tahir - hihih...betul tu, setuju sgt...harap kita stalk org lain dgn perasaan yang positif, berusaha belajar untuk mengecapi pelbagai kejayaan dan kebahagiaan... hihih